Ultima actualizare: azi, 21:56
Locale

Amenzi pentru șoferii mașinilor parcate care au afișate anunțuri de vânzare

sedinta consiliu local (01)Consilierii locali au aprobat astăzi în cadrul ședinței ordinare noile modificări cu privire la stabilirea și sancționarea faptelor care constituie contravenții în domeniul edilitare-gospodăresc, ordinii, curățeniei și igienei publice, respectiv a circulației rutiere în Satu Mare.

Articolul din proiect cu privire la sancționarea proprietarilor de autovehicule care sunt parcate și au afișat anunț de vânzare a iscat discuții între consilieri. Magyar Lorand, consilier UDMR, a solicitat amânarea proiectului, considerând că acest articol ar trebui scos.

Articolul prevede că ocuparea sau blocarea părţii carosabile a drumurilor, parcărilor, trotuarelor, platformelor gospodăreşti, scuarurilor, spaţiului verde de pe domeniul public sau privat al municipiului Satu Mare prin expunerea spre vânzare a vehiculelor, reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.000 lei.
Autoturismul  expus spre vânzare reprezintă vehiculul de orice categorie, având sau nu numere de înmatriculare, staţionat pe domeniul public sau privat al Municipiului Satu Mare, care poartă afişe, însemne ori alte înscrisuri privind intenţia de vânzare a acestuia.

Șeful Poliției Locale, Florin Găzdac și viceprimarul Marcela Papici au explicat că se impune această măsură întrucât s-a constatat în teren că unii cetăţeni îşi lasă autovehiculele aduse din străinătate, destinate vânzării, în parcări, în detrimentul celorlalţi locatari, lucru care este necesar a fi reglementat şi sancţionat pentru preîntâmpinare unor astfel de situaţii.

De asemenea, ocuparea domeniului public cu orice fel de construcţii sau materiale, montarea schelelor sau macaralelor de construcţii, containerelor, montarea de mobilier, chioşcuri, corturi sau tonete pentru desfăşurarea unor activităţi comerciale, parcuri de distracţii şi altele, fără aprobarea Primăriei sau fără achitarea taxelor legale se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei pentru persoanele fizice şi de la 500 la 1.000 lei pentru persoanele juridice.

Totodată, necurăţarea roţilor mijloacelor de transport la intrarea pe drumurile publice de pe şantiere de construcţii sau terenuri agricole se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei. Murdărirea domeniului public se sancţionează cu amendă de la 200 la 800 lei.

Oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe zone verzi, terenuri destinate spaţiului verde sau în alte locuri decât cele special amenajate se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei.
Printre noile modificări se află și sancționarea cetățenilor care nu iau măsuri pentru protejarea integrităţii fizice a vecinilor imediat alăturaţi sau a trecătorilor, prin realizarea de construcţii, împrejmuiri, transformări etc., destinate creşterii animalelor de companie.

Proiectul reglementează și creșterea albinelor în Satu Mare, fiind interzisă amplasarea stupinelor în zona „A” şi „B” a municipiului, pe timpul „culesului mare” în perioada 15 martie – 31 august. ”Culesul mare” înseamnă că un număr mai mare de albine participă la culesul, prelucrarea nectarului şi depozitarea mierii în celule şi mai puţine albine sunt prezente în activităţile de creştere a puietului. Conform opiniei specialiştilor, albinele devin agresive în locuri aglomerate, iar în municipiul Satu Mare, zonele „A” şi „B” sunt considerate astfel de zone. Instalarea stupinelor trebuie să se facă astfel încât să fie protejată viaţa şi sănătatea populaţiei.

7 comentarii

 1. Lia Răspunde

  Intrebari pentru Valer Marian:

  1 ce s-a intamplat cu cele 500.000.000.000 datorii la buget ale amicului Govor?
  2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
  3. ati facut interventii pe langa procuror de caz?
  4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
  5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
  6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
  7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
  8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

  asta nu este tot.

 2. Marinica Răspunde

  Las’ ca vin ele alegerile viitoare.mai bine platesc amenzi in forinti decat in lei .kkt de rahat ce sunteti.

 3. Papa Pius Răspunde

  Noi va votam si voi mariti impozitul si dati impozi?!Si noi v-am pregatit multe coi (ca) stef. De exemplu:
  Adrian Stef s-a …, sotia city-managerului, si cu Brigitte de la Consiliul Judetean (Ramona Stef a si batut-o).
  Ce as fi vrut sa vad mutra lui coi (ca) el cand i s-a desfiintat postul la nevastuica lui (nevasta lui) la CAS Satu Mare.

  • satmarean Răspunde

   Spui „Ramona Stef a si batut-o „.Pe cine ?! Pe una din doua! Ce bine i-a facut! Trebuia s-o motaiasca asa de bine incat sa poarte in veci peruca si mai trebuia sa-i traga niste polonice in cap „impricinatului” zglobiu !

   P.S. Nu e corect sa maimutarim numele nici unui om ,tuturor ni l-a dat Doamne-Doamne( si parintii) si e bine sa respectam hotararile divine, altfel, ne trezim cu ghinioane pe cap!

   • satmarean Răspunde

    Sa nu ne mai ocupam de problemele de familie al nici unui om, indiferent ce simtim pt el.

   • Facaletu Răspunde

    Din nefericire impricinatul nu si-a luat nici un polonic in cap.Se pare insa ca in urma cu ceva timp Ramona a suferit un accident casnic,nu se stie daca din cauza manuirii incorecte a polonicului sau a altui accesoriu casnic.

 4. Prostie Răspunde

  Hotararea este ilegala,incalca flagrant legea ,atacati-o in contencios si sesizati institutia prefectului.legi facute de tampiti gen Gaozac si votate de inepti printre care si marele avocat Bancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Dorel Coica
Militarii în rezervă vor întocmi studii pentru circulaţia rutieră

Primarul municipiului, dr. Dorel Coica a avut joi, 28.03.2013, o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere...

Închide