Ultima actualizare: azi, 16:46
Locale

Arestat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

traficProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări penale față de inculpatul GENTIMIR GELU în sarcina căruia s-au reținut infracțiuni de trafic de influență, spălare de bani şi participație improprie la infracțiunea de fals intelectual. 

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: 
În perioada mai–august 2012, inculpatul Gentimir Gelu a pretins și primit de la un denunțător, în mai multe tranșe, sumele totale de 22.550 euro și 70.100 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari cu putere de decizie din cadrul Ministerului de Interne, prin intermediul cărora va obține o soluție favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat denunțătorul și vor radia din cazierul judiciar al acestuia o pedeapsă cu închisoare aplicată în anul 2010.
Pentru a ascunde adevărata proveniență a sumelor primite, inculpatul Gentimir Gelu a încheiat două contracte de împrumut în formă autentică, inducându-l în eroare pe notarul public cu privire la realitatea tranzacțiilor de împrumut.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 14 martie 2013, procurorii au dispus reținerea inculpatului Gentimir Gelu pe un termen de 24 de ore iar la data de 15 martie 2013, Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea preventivă a inculpatului Gentimir Gelu pe un termen de 29 de zile.

 

Sursa: DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.