Ultima actualizare: azi, 13:15

Locale

Cele 13 legi ale banilor și prosperității

articolby Eusebiu Burcas,investitor, trainer, om de afaceri, www.burcash.ro

Legea fundamentala. Daruieste pentru a primi.
Oamenii cu adevarat bogati sunt in deplina rezonanta cu aceasta lege. In primul rand ofera apoi asteapta sa primeasca, cat ofera cel putin atat primesc. Nu am fost multa vreme adeptul acestei legi. Am incercat din rasputeri sa demonstrez ca “se poate si altfel”. Acum sunt impresionat de forta si prezenta universala a acestei legi. In natura aceasta lege o intalnim ca si “legea recoltei”. Poti culege doar daca ai semanat. Ordinea fireasca a lucrurilor este aceasta. Intai dai si apoi primesti.

Legea nr. 1. Legea vidului
Legea vidului, cunoscuta in alte documente ca si legea vacuumului. Spatiul de lucru al prosperitatii este infinit, cu toate acestea pentru a primi trebuie sa te debarsezi de “vechituri”. Cum functioneaza? Extrem de simplu. Daca vrei sa primesti un lucru nou mai intai scapa de cele vechi (poate folosesti aici legea fundamentala si le daruiesti) si apoi vei dobadi si lucrul nou pe care ti-l doresti. Altfel nu functioneaza pentru ca lucrul cel nou nu are unde sa apara cand viata ta, debaraua ta, dulapurile tale sunt pline de “vechituri” de care tu nu te poti desparti.

Legea nr. 2. Legea creativitatii.
A fi creativ, adica a genera solutii este una din abilitatile esentiale pentru a atinge succesul in orice domeniu. Aceasta lege functioneaza si in domeniul prosperitatii. Pentru a ajunge la prosperitate ai nevoie de un plan. Nu este suficient sa iti doresti, trebuie sa raspunzi si la intrebarea: CUM? Toti cei care isi realizeaza visele, indiferent de domeniu au depasit obstacolele prin actiune planificata. Actiuni zilnice, saptamanale, lunare, anuale. Daca ceva nu functioneaza in planul tau fii creativ si gaseste alt drum.

Legea nr.3. Legea imaginatiei.
Puterea imaginatiei este infinita. Nimic din ce a realizat omenirea pana azi nu ar fi fost posibil fara ca cineva sa imagineze mai intai aceste realizari. Da drumul imaginatiei tale. Las-o sa zboare si incepe cu gandul la final, cum spune Stephen Covey. Un ingredient de baza atunci cand folosesti aceasta lege este sa imaginezi fara egoism. Este esential sa iti imaginezi beneficii pentru cat mai multi oameni, atunci legea imaginatiei va functiona la maxim. Ceea ce gandesti aceea vei obtine. Incotro este indreptata privirea ta intr-acolo te vor duce pasii tai.

Legea nr.4. Legea comenzii.
Nu uita sa ceri! Este una din legile cele mai greu de aplicat corect. Insa si aceasta ca si toate celelalte este omniprezenta. Copilul care nu plange nu primeste de mancare. Daca iti doresti ceva si ti-ai imaginat exact ce anume doresti, incepe sa ceri. Ai grija la cuvintele tale pentru ca sunt expresia gandurilor tale. Daca afirmatiile tale sunt negative asta vei primi. Cand vrei mancare spui: VREAU MANCARE!
 Daca spui: “Nu vreau sa mai fiu flamand”. Ce vei obtine? Nimic. Sau daca spui: “Niciodata nu imi ajung banii”. Ce crezi ca vei dobandi? Legea comenzii functioneaza prin afirmatii, iar afirmatiile tale determina ceea ce primesti in schimb.

Legea nr. 5. Legea abundentei (sporirii).
Exista doua atitudini majore pe care le poti adopta cand vine vorba despre bani. O atitudine a cresterii si a abundentei sau o atitudine a saraciei si a descresterii. Se spune ca oamenii saraci folosesc doar doua dintre operatiile aritmetice de baza, scaderea si impartirea pe cand oamenii bogati stiu si le folosesc si pe celelalte doua adunarea si inmultirea.

Legea nr.6. Legea atitudinii.
 Aceasta lege este continuarea fireasca a legii anterioare, legea abundentei. Atitudinea pe care o ai fata de bani se reflecta in tot ceea ce gandesti si spui despre bani. Daca condamni bogatii si bogatia, daca risipesti banii pe lucruri fara importanta, daca nu ai ordine in gestionarea banilor personali, banii nu se vor simti bine in compania ta si vor pleca in alta parte. In schimb atunci cand ai respect fata de bani si incerci sa intelegi, fara a judeca, modul in care oameni normali din jurul tau devin prosperi si chiar bogati vei avea doar de castigat. In concluzie scoate invidia si judecatile personale din arsenalul tau personal.

Va urma
De acelasi autor: Curs de EDUCATIE FINANICIARA, GRATUIT:
”Cele 8 decizii care iti marcheaza viata financiara”
INSCRIE-TE AICI GRATUIT la seminar se va face in limita locurilor disponibile pe siteul: http://www.burcash.ro/evenimente,  (sectiunea evenimente Satu Mare, 26 martie 2013)

Locurile sunt limitate! Inscrie-te acum!

http://www.burcash.ro/evenimente

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.