Ultima actualizare: azi, 17:36

alergii de primavara, remedii
Sănătate

Cele mai bune remedii naturiste pentru alergiile de primăvară

alergii de primavara, remediiDaca alergiile de primavara te obliga sa intampini sezonul cald cu ochii inlacrimati sau gatul congestionat, inseamna ca ai toate motivele sa cunosti temeinic acele remedii naturiste care sa te scape de simptomele neplacute imediat de apar.

Mama natura iti pune la dispozitie o serie de plante cu efecte curative pentru alergiile provocate de agentii din mediu, astfel ca trebuie doar sa afli care sunt ele si cum le poti folosi.

Alergiile de primavara apar atunci cand sistemul imunitar al organismului are o reactie exagerata odata ce intra in contact cu praful, polenul, semintele de papadie, puful de praf si alti alergeni specifici tranzitiei de la un anotimp la altul. Astfel, pot sa apara lacrimari ale ochilor, mancarimi in zona fetei, edemul, stranutul necontrolat, urticaria, eczemele sau agravarea astmului. Pentru a combate eficient aceste simptome, foloseste urmatoarele remedii naturale care sa iti aduca usurarea de care ai nevoie!

Musetelul

Daca simptomele alergiei de primavara se manifesta in zona fetei si, in special, in regiunea ochilor, incearca sa apelezi la proprietatile anti-inflamatoare ale musetelului. Congeleaza pliculete de ceai de musetel umede si aplica-le apoi pe ochi, timp de 3-5 minute. Vei simti o ameliorare imediat!

Urzica

Primavara iti poate aduce reactii alergice neplacute, insa iti daruieste si un remediu excelent impotriva simptomelor exasperante: urzica, un antihistaminic natural, care inhiba reactia sistemului imunitar la alergeni. Ia in jur de 300 – 500 mg de capsule de urzica pe zi sau bea ceai din frunze uscate de urzica, daca vrei sa scapi de mancarimile fetei si de stranut.

Cimbrul

Aceasta iarba aromatica cu proprietati expectorante combate eficient simptomele alergiilor resimtite la nivelul gatului. Adauga o lingurita de cimbru in cana de ceai sau cumpara ceai de cimbru, disponibil in orice plafar.

Ardeiul iute

Ardeiul iute este bogat in quercetina, un bioflavonoid care opreste secretia de histamine si alte substante inflamatoare responsabile cu simptomele alergiei. In plus, ardeiul iute calmeaza si durerile gatului, daca ti se intampla sa devina congestionat pe fond alergic.

Ghimbirul

Un analgezic natural excelent, ghimbirul calmeaza iritatiile gatului si senzatiile neplacute de la nivelul cailor respiratorii. Combinat cu miere si consumat sub forma de ceai, te scapa de manifestarile alergice in timp record.

Amestecuri benefice din plante

Ienuparul, anasonul, eucaliptul, salcia, socul, teiul, toate pot fi combinate sau preparate separat sub forma de infuzie, dintr-o lingurita de planta cu o cana de apa clocotita.

Un alt amestec eficient este cel compus din 50 g din planta trei-frati-patati, 10 g flori de coada soricelului, 5 g flori de levantica, 20 g talpa gastei si 15 g radacina de brusture. Fa o infuzie dintr-o lingura din acest amestec si o cana cu apa fierbinte si bea, timp de o luna, trei pahare pe zi.

Mai poti incerca si reteta naturala curativa pentru simptomele alergiei de primavara, din 10 g flori de soc, 30 g trei-frati-patati, 20 g papadie, 20 g radacina de papadie si 20 g radacina de cicoare. Fa un decoct din aceste plante, fierbandu-le 10 minute, dintr-o lingura de amestec cu o cana plina cu apa. Bea 3 cani pe zi, pana observi ca au disparut simptomele.

Incearca sa consumi si catina, sub forma de sirop, ulei sau ceai infuzie (din 100 g miere, 30 g fructe de catina, lasat la macerat 3-7 zile). Ia acest tratament naturist in prima parte a zilei, pentru a evita o eventuala insomnie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.