Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Consiliul Judeţean transportă un munte de gunoaie din Negreşti în Doba

groapa gunoi negresti (24)Consiliul Judeţean Satu Mare a aprobat în şedinţa de astăzi proiectul care prevede închidere gropii de gunoi din Negreşti Oaş. Varianta aleasă a fost cea a transportării întregului munte de deşeuri de la marginea oraşului la groapa ecologică din Doba.

Conform preşedintelui Adrian Ştef, s-a luat această decizie a transportării deşeurilor deoarece astfel soluţia se încadrează în suma totală a proiectului. Prin transportarea deşeurilor, „viaţa” primei celule de la Doba se va reduce cu trei luni.

„Prin derogare de la prevederile Hotărârii Consiliului Judeţean Satu Mare nr.212/2011 privind stabilirea tarifelor practicate de Serviciul Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din Judeţul Satu Mare, pentru deşeurile rezultate din închiderea depozitului de deşeuri Negreşti Oaş potrivit prevederilor art. 1, Serviciul Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deşeurilor din Judeţul Satu Mare va aplica tariful de 2,53 lei/tonă, fără a se depăşi suma de 44.000 lei, fără TVA pentru întreaga cantitate de deşeuri”, se precizează în hotărâre.

Conform estimărilor, la Negreşti Oaş s-au adunat circa 40.000 de mc de deşeuri, adică aproximativ 8.000 de camioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.