Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

CSM Satu Mare nu reușește să își ia revanșa în fața campioanelor de la Târgoviște

csm targoviste - satu mare (24)Jucătoarele CSM Satu Mare au pierdut în această seară în fața campioanelor de la Târgoviște, într-o reeditare a finalei de anul trecut. Vicecampioanele au reușit să stea aproape de adversare doar primele trei sferturi, în cadrul etapei restante din Liga Națională de baschet feminin, scor final 47-55 (9-13, 15-12, 17-14, 6-16). Printre susținătorii din sala LPS de pe str. Ady Endre s-au aflat și primarul Dorel Coica și viceprimarul Radu Roca.

Antrenorul CSM Satu Mare, Dan Fleșeriu, a încercat să surprindă echipa oaspete mizând pe jucătoare mai înalte, astfel încât meciul a început cu un prim cinci ușor modificat, format din Annemarie Părău, Utahya Drye, Shanika Freeman, Khadijah Whittington și Dara Kovacevic.

Sătmărencele au mingea de început, însă minute bune nu reușesc să înscrie, ratând din toate pozițiile, astfel că Târgoviște se distanțează fără să depună un efort deosebit. Până la finalul primului sfert, jucătoarele CSM revin în joc, apropiindu-se la 4 puncte, 9-13. În actul secund, sătmărencele intră mult mai hotărâte în joc, grație lui Freeman și Kovacevic, reușind se impună cu 15-13.

Și după pauza mare, jucătoarele antrenate de Dan Fleșeriu fac un joc bun, adjudecându-și și penultimul act. În sfertul patru apare o cădere în prestația sătmărencelor, care înscriu primele puncte abia în minutul 35, după un time out solicitat de Fleșeriu. Din păcate, nu mai reușesc să revină în joc, pierzând ușor mingi importante.

Partida din această seară a consemnat prima înfrângere pe teren propriu pentru CSM Satu Mare, din acest sezon, vicecampioanele nereușind nici de această dată să se impună în fața celor de la Târgoviște, care ne-au învins în toate cele 19 confruntări de la promovarea în prima ligă.

“A fost un meci disputat, aşa cum era firesc să fie între echipele care anul trecut şi-au disputat finala şi cred că şi anul acestea putem să ne întâlnim în finală. Ca de fiecare dată, Satu Mare are o echipă ambiţioasă, cu jucătoare care depun mult efort. Noi nu am avut o evoluţie prea bună astăzi însă am reuşit să ne concentrăm să punem plusul de care avem nevoie în ultimul sfert, acolo unde se decide soarta unui meci”, a declarat antrenorul CSM Târgovişte, Florin Nini.

Antrenorul CSM Satu Mare, Dan Fleşeriu, a spus că s-a simţit foarte mult lipsa curajului din atac, elevele sale ratând în multe situații cu coşul liber.

“Este prima înfrângere în campionat pe teren propriu. N-aş fi vrut să se întâmple, astăzi a fost o zi foarte slabă de atac, cu puţine  şanse pe care echipa adversă ni le-a lăsat. Am jucat împotriva unei echipe de milioane de euro, bănuiesc că cel puţin în faza de apărare am jucat de milioane, nici echipele celelalte din ligă n-au reuşit să ţină echipa la 55 de puncte niciodată”, a spus Fleşeriu.

Pentru CSM Satu Mare urmează deplasarea de la Rapid București, care ar trebui să fie o simplă formalitate, după care un nou meci dificil, împotriva celor de la ACS Sepsi Sfântu Gheorghe.

Au înscris: Shanika Freeman, care termină partida în double-double cu 11 puncte și 11 recuperări, Annemarie Părău 9 p, Khadija Whittington 8 p (13 recuperări), Dara Kovacevic 8 p, Szlimak Hajnalka 5 p, Utahya Drye 5 p și Anreea Orosz 1 p.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.