Ultima actualizare: azi, 13:59

Totul despre sex

Femeile îşi pierd dorinţa sexuală în timpul schimbării vieţii?

femeieMulte dintre ele, da. Cu depresii, cu bufeuri, dureri, osteoporoza si toate celelalte, o multime de femei sunt total indiferente fata de sex. Refacerea estrogenului plus putin testosteron, face minuni in aceasta privinta. Efectele benefice ale orgasmului cu oxitocina pe care o produce, sunt binevenite. Pe langa alte efecte pozitive, oxitocina  este si un antidepresiv puternic.

            Pe de alta parte, unora dintre femei le creste foarte mult dorinta sexuala dupa incetarea menstruatiei. Fara menstruatie, fara metode de contraceptive, fara teama de sarcina – acum se pot concentra pe placerea pura a sexului si a sexualitatii. Aceasta revenire a dorintei sexuale poate crea alte doua probleme.

Care?

            Prima il priveste pe sot. In momentul in care interesul si capacitatea lui sexuala se pot reduce, sotia sa intinereste brusc. Cerintele ei pot fi mai mult decat poate face el. A doua problema este sarcina. Este posibil sa ramai insarcinata in timpul “schimbarii vietii”. Menstruatia poate inceta, dar uneori ovulatia continua. In afara de cazul in care este dorit, copilul “schimbarii vietii” poate fi o surpriza.

Cat de mult timp mai e necesara contraceptia la o femeie?

Ca sa fie sigura, trebuie sa continue contraceptia cel putin un an dupa ultima menstruatie. Daca apare o noua menstruatie dupa unsprezece luni, trebuie sa mai astepte un an. Asta e de obicei suficient, dar se stie ca fiziologia umana este imprevizibila – multe femei de cincizeci de ani au inceput din nou sa cumpere scutece. Daca are dubii, e bine sa mai foloseasca o vreme metode contraceptive.

 

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!
Reclamaţii ulterioare nu se primesc!

Dr. Sorin Nichita

[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.