Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Fotografii artistice din Ţara Lăpuşului, expuse la Centrul de Creaţie

 fotoetnografica centru de creatie (6)Mai multe fotografii ale unor renumiți artiști fotografi sunt expuse la Centrul de Creație din Satu Mare. La vernisajul expoziției fotografiilor din cea de-a IX-a ediţie a proiectului „Fotoetnografica” au  participat directorul Centrului de Creaţie din Maramureş, Ştefan Mariş, directorul Centrului de Creaţie Satu Mare, Felician Pop, fotograful coordonator Felician Sătean şi mai mulţi invitaţi.

 Felician Pop a afirmat că expoziţia presupune „o plonjare într-o realitate ascunsă ochilor noştri”, oferindu-i artistului Felician Sătean o diplomă de excelenţă în în semn de recunoaştere faţă de munca depusă.

Directorul Centrului de Creaţie Maramureş, Ştefan Mariş, a subliniat că fotografiile au rezultat în urma unei tabere de 10 zile, acestea având o valoare documentară. „Ce se vede în fotografii nu va mai fi peste 10 ani”, a spus Mariş.

La rândul său, coordonatorul expoziţiei, Felician Sătean, a precizat că lumea surprinsă în fotografii este tot mai greu de găsit, cu toate că Lăpuşul este cea mai arhaică zonă din Maramureş. Până şi acolo încep să se simtă influenţele occidentului, dar mai sunt unii care păstrează valorile tradiţionale.

La final, acesta a anunţat că doreşte realizarea unei sesiuni fotografice în Ţara Codrului, care se întinde şi pe judeţul Satu Mare.

Expoziţia este deschisă până în 20 aprilie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.