Ultima actualizare: azi, 20:43

Primaria Satu Mare
Locale

Primăria Satu Mare doreşte un regulamentul privind circulaţia autovehiculelor de tonaj mare

Primaria Satu MarePrimarul municipiului, dr. Dorel Coica alături de viceprimarul Marcela Papici au avut miercuri, 27 martie, o şedinţă de lucru cu reprezentanţii societăţilor de transport marfă din municipiului Satu Mare în vederea întocmirii de comun acord a regulamentului privind circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată, mai mare de 3,5 tone, pe raza municipiului Satu Mare.

În cadrul întâlnirii s-au dezbătut următoarele aspecte:

–          orarul de aprovizionare cu marfă în zona centrală

–          accesul gratuit în zona centrală a municipiului cu autovehicule cu masa totală până la 7,5 t într-un anumit interval orar

–          traseul autovehiculelor aflate în tranzit prin municipiu

–          modul de întocmire al autorizaţiilor de acces pentru traficul greu

La finalul dezbaterii s-a propus în zona centrală, un orar de aprovizionare pentru mărfuri de aproximativ 4 ore pe zi, iar reprezentanţii societăţilor de transport marfă au propus mărirea acestui interval orar.

Pentru autovehiculele cu tonaj peste limita autorizată, aflate în tranzit, care vor să acceseze zonă cu acces interzis din punct de vedere al tonajului, se vor pune în vânzare tichete la staţiile peco de la intrările din municipiu, cu care Primăria Satu Mare urmează să încheie protocol de colaborare în acest sens.

Totodată, s-a propus eliberarea autorizaţiilor de acces pe firmă şi masă totală maximă autorizată, fără a înregistra numărul de înmatriculare pentru a veni în ajutorul societăţilor (autorizaţia fiind transmisibilă pe maşină de acelaşi tonaj).

 

În scopul unei bune colaborări cu reprezentanţii societăţilor de transport şi în scopul reglementării circulaţiei pe raza municipiului Satu Mare, se va ţine cont de propunerile exprimate la această întâlnire urmând a se întocmi şi supune aprobării regulamentului privind circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată, mai mare de 3,5 tone pe raza municipiului Satu Mare.

2 comentarii

 1. dr. Ciomu Răspunde

  Evident !!

  Tipic romanesc, vindem pielea ursului din padure, mai exact, impunem o taxa de tranzit inainte de a oferi celor ce tranziteaza orasul o varianta de ocolire. Se pare ca ne-am molipsit si noi de la alte municipii din tara care au impus o astfel de taxa de tranzit si unde s-au iscat proteste din partea celor nevoiti sa tranziteze aacele municipii.
  De ce nu se mai lauda actuala conducere a municipiului si judetului cu centura de ocolire? AAA !!
  Ma scuzati, acest obiectiv se discuta doar in campaniile electorale … din pacate

 2. Satmarean Răspunde

  Care centura? Au orbit “taranii” cu un giratoriu pe careiului care e si el deja plin de gropi, dar ce e foarte trist este ca multi au si muscat momeala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.