Ultima actualizare: azi, 18:14
aurelia fedorca, primar Negresti Oas
Locale

Primarul Aurelia Fedorca le scrie negreştenilor

aurelia fedorca, primar Negresti OasPrimarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, le transmite în aceste zile o scrisoare contribuabililor din Negreşti-Oaş, prin care îşi prezintă raportul de activitate pe anul trecut şi îi informează asupra obiectivelor de investiţii prioritare pentru acest an. Scrisoarea este transmisă contribuabililor din oraşul Negreşti-Oaş în baza HG 1723/2004, care obligă primarii să informeze cetăţenii anual în privinţa activităţii pe care o desfăşoară. Scrisoarea poate fi consultată pe site-ul Primăriei Negreşti-Oaş – www.negresti-oas.ro

Primarul Aurelia Fedorca arată în scrisoarea trimisă negreştenilor că anul 2012 a însemnat pentru Negreşti-Oaş demararea unor investiţii importante, pe care negreştenii le aşteaptă de foarte mulţi ani. „În luna iulie a anului trecut am început lucrările la Centrul de zi pentru Vârstnici din Cartierul Decebal şi la Centrul de Afaceri din Cartierul Baltă. În prima parte a anului au fost finalizate lucrările de modernizare în cartierul Poliţie, iar ulterior am construit boxe moderne pentru lemne în cartierele Poliţie şi Baltă, aşa cum dorim să facem pe viitor în toate cartierele. De asemenea, am început implementarea proiectului privind reabilitarea a şase străzi din fonduri europene, Vrăticel, Unirii, Cornetului, Oaşului, Valea Cerbului şi Morii, din fonduri europene, în valoare de 8,1 milioane lei, fără TVA. La staţiunea de schi Luna Şes, anul 2012 a fost cel mai prolific dintre toţi anii de când s-au început investiţiile. Astfel, au fost finalizate lucrările la reţeaua de alimentare cu energie electrică, la reţeaua de canalizare şi a fost pus în funcţiune telescaunul. Lucrările la drumul spre Luna Şes au avansat foarte mult, fiind finalizată fundaţia, iar în această primăvară se va lucra la stratul de uzură„, se arată în scrisoarea trimisă contribuabililor.

De asemenea, în scrisoare sunt trecute în revistă evenimentele de amploare pe care le-a organizat s-au le-a susţinut Primăria, printre care şi unele organizate în premieră, precum Orăşelul copiilor sau Târgul Mărţişorului Tradiţional. O altă premieră se referă la reluarea unor legături întrerupte cu oraşul înfrăţit Guidel: „Tot în această perioadă am reuşit să restabilim legăturile întrerupte de aproximativ 15 ani cu oraşul înfrăţit Guidel din Franţa. A fost o mare bucurie pentru mine ca, după atâţia ani, să găsesc disponibilitate pentru reluarea parteneriatului cu prietenii noştri din Franţa. Sper ca în acest an să îi avem ca oaspeţi şi să derulăm împreună proiecte reciproc avantajoase pentru comunităţile din cele două oraşe„.

Primarul Aurelia Fedorca afirmă că pentru anul 2013 mizează pe un buget cu aproximativ 5% mai mare decât în anul 2012 printr-o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor locale, concomitent cu reducerea la minimul posibil a cheltuielilor pentru funcţionarea primăriei şi a instituţiilor subordonate.

Marile priorităţi pentru acest an, care reprezintă priorităţile zero ale mandatului meu de primar, sunt demararea proiectului privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, care va duce la îmbunătăţirea calităţii apei potabile, realizat în parteneriat cu Apaserv SA din fonduri europene, şi modernizarea cât mai multor străzi. Am reabilitat reţelele de apă pe strada Vrăticel, urmând să începem lucrările la reţelele de pe străzile Cornetului şi Luna. Apoi vom continua investiţiile în domeniul apei şi canalizării pe străzile Unirii, Oaşului, Valea Cerbului, Morii, Moţilor, Primăverii, Viitorului, Livezilor şi strada Principală din cartierul Tur, de la Gara veche la Biserică, străzi pe care dorim să le şi modernizăm în acest an„, se arată în scrisoarea primarului Fedorca. Un alt obiectiv important este finalizarea lucrărilor la staţiunea de schi Luna Şes, derulat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare.

Tot în acest an, primarul Aurelia Fedorca şi-a propus să finalizeze lucrările la Centrul de afaceri din Cartierul Baltă şi la Centrul de zi pentru vârstnici din Cartierul Decebal. „Suntem în căutare de fonduri pentru modernizarea Cartierului Decebal, lucru care sper să se întâmple în acest an. Alte obiective pe care ni le-am fixat pentru acest an se referă la reabilitarea clădirii în care funcţionează Serviciul de taxe şi impozite locale, pentru ca voi, contribuabilii, să fiţi primiţi în mod civilizat la ghişeu, şi construirea unei toalete publice în zona centrală a oraşului, concomitent cu modernizarea parcului central şi a aleilor dintre blocurile din zonă „, se precizează în scrisoarea primarului Negreştiului către contribuabili.

În final, primarul Aurelia Fedorca le cere negreştenilor să-şi scrie nemulţumirile sau sugestiile pe adresa proprie de email, [email protected] La scrisoare sunt anexate lista obiectivelor prioritare pentru anul 2013, investiţiile din domeniul apei şi canalizării, lista străzilor pe care vor fi reabilitate sau extinse reţelele de apă şi canalizare, dar şi situaţia datoriilor primăriei la finalul anului 2012.

2 comentarii

 1. Attila Răspunde

  Intrebari pentru senatorul PSD de Satu Mare Valer Marian:

  1. ce s-a intamplat cu cele 500.000.000.000 datorii la buget ale amicului Govor Mircea, vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, patronul firmelor Tehnic Assist si al trustului Nord-Vest TV?
  2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
  3. ati facut interventii pe langa procuror de caz?
  4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
  5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
  6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
  7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
  8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

  asta nu este tot.

 2. lectie, Răspunde

  Bravo D-na Primar.
  Ar trebui sa ia lectii de la dumneavoastra totii primarii(lenesi si incompetenti)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
toth dan gheorghe
Un jandarm a salvat o fetiţă din incendiu

Aflat în concediu de odihnă, un subofiţer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare a salvat de la moarte...

Închide