Ultima actualizare: azi, 22:05
Locale

Taximetriștii vor sens giratoriu la Burdea și Crinul. Cum comentați?

burdeaPrimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, inițiază o dezbatere publică cu privire la realizarea unor sensuri giratorii la capetele podurilor Golescu și Decebal, ca urmare a unei propuneri din partea unor reprezentanți ai taximetriștilor.

Firmele de taximetrie i-au propus primarului Dorel Coica să realizeze sensuri giratorii în intersecția de la Burdea, capătul podului Decebal și cea de la Crinul, aflată la capătul podului Golescu, pentru fluidizarea traficului din zonă.

Primarul a declarat că va iniția o dezbatere publică cu privire la acest subiect, urmând să se facă și anumite studii și analize care să releve dacă este o soluție bună realizarea sensurilor giratorii de la capetele celor două poduri.

Considerați oportună instaurarea sensurilor giratorii în cele două zone?

27 comentarii

 1. moscraciun Răspunde

  O trebuit sa vina taximetristii cu ideea asta buna ca olteanul nu e in stare de nimic. bata-l aladin sa-l bata

  • dani Răspunde

   asta trebuia so o facet acuma zece ani nu acum si macar faceti nu numai vorbe ca ni plin podu de vorbe an vant

 2. Semafor Răspunde

  Traficul este prea mare ca un sens giratoriu sa-i faca fata ,mai ales la Burdea.Singurele solutii viabile sunt extrem de costisitoare,o bretea de coborare-urcare si un pasaj pe strada Uzinei,exproprieri si largirea bd.Octavian Goga,mutarea traficului pietonal in subteran sau suprateran.Cea mai simpla dar nu neaparat si foarte eficienta solutie ar fi un semafor „inteligent” pentru o circulatie cu inversor de sens la strangulatia din dreptul Piata George Boitor.Doar al treilea pod ar fi o solutie viabila,dar la valorile care le atinge traficul nici al patrulea pod nu ar face fata,poate daca benzina se face 15 lei litru.

  • satmarean Răspunde

   D-le Semafor, as vrea sa va stiu parerea dvs. despre propunerea de sens giratoriu la piata de vechituri.

   • Semafor Răspunde

    Nu am nici o parere nu prea circul in zona respectiva,insa nu sunt foarte sigur ca in intersectia respectiva incape un sens giratoriu si din bidoane facut ,plus doua tiruri.Cu certitudine solutia sensurilor giratoriii este in multe cazuri benefica,insa este departe de a fi universal valabila.

    • satmarean Răspunde

     Multumesc de raspuns. Cam asta era si parerea mea. Va referiti la doua tiruri unul langa altul sau unul dupa altul? :))

     • Semafor

      …ma refeream la doua tiruri unul pe langa altul.

 3. satmarean Răspunde

  Vreau un studiu de trafic atunci! Fara asa ceva, numa’ dupa urechea unora sau altora, nu cred ca mai merge

 4. gringo Răspunde

  in primul rand cineva de la primarie ar trebui sa vada podul golescu, caruia nu ii dau mai mult de 4 saptamani pana se umple de gropi… ar trebui un strat de uzura pus pe el, sau macar turnat bitum in crapaturile care incep deja sa apara…

 5. citizen Răspunde

  Sunt de parere ca taximetristilor le-ar trebui mai multe parcari chiar daca vor fi goale, le-ar trebui mai multa pregatire rutiera sa se poata angaja pentru putinii bani pe care-i fac, putin mai mult respect in trafic lasand trofeul de rege al soselelor jos si abia apoi sa dea sfaturi cuiva de cum ar trebui sa fie drumurile in Satmar.

 6. Daniel Răspunde

  Daca face asa cum a facut pe lucian blaga adica din butoaie de plastic, mai bine nu

 7. satmarean Răspunde

  Mi-am amintit in ce stare jalnica e noul giratoriu de pe Careiului

 8. János Nits Răspunde

  În ședința din 29.03.2012 al Consiliului Local Satu Mare, în ordinea se zi la pct. 29 a fost prevăzută o informare:

  INFORMARE
  privind rezutatul serviciilor de proiectare – faza DALI – la obiectivul de investiţie:
  Amenajare sens giratoriu la intersecţia Drum Carei şi bl. Cloşca.

  Aceasta informare se găsește pe saitul Primăriei:
  http://www.satu-mare.ro/proiectehcl/sedinta-ordinara-29-03-2012-proiect-de-hotarare-nr-29

  (din păcate pe sait este expusă numai documentul informativ și nu documentația completă studiu de trafic, piesele scrise și desenate ale studiului de fezabilitate – DALI)

  Câteva aspecte și concluzii din materialul de informare:
  -S-au studiat 5 variante noi (al șaselea fiind situația actuală cu care se face comparația) dintre care 4 cu diferite soluții de sens giratiriu, iar una prin optimizarea ciclurilor de semaforizare.
  – O singură variantă este fezabilă (cea de a 6-lea): ”Amenajarea unui sens giratoriu cu 3 benzi pe calea inelara, in conditiile devierii traficului greu si cu exproprie”

  Extras din concluzii:

  ”Studiul de trafic a condus la concluzia conform căreia reconfigurarea intersecţiei sub forma de intersecţie giratorie cu 3 benzi pe calea inelară (în condiţiile amenajării benzilor dedicate pentru virajele de dreapta) este o masură adecvată, dar doar în concordanţă cu măsuri suplimentare privind devierea vehiculelor grele de transport marfă din zona Proiectului, prin implementarea de proiecte de infrastructură prin care traficul greu de tranzit este scos din zona urbană.

  În caietul de sarcini s-a cerut dovedirea fezabilităţii acestui obiectiv de investiţie, dar din documentaţia predată reiese că investiţia este fezabilă cu condiţia devierii traficului greu pe rute alternative. Acest lucru este imposibil de realizat la ora actuală. Rezultă timpi de aşteptare mai mari conform studiului de trafic…”
  Celor care vor dorii să participe la dezbaterea publică, va trebui creată condiția de a studia mai amănunțit aceasta docimentație.

 9. satmarean Răspunde

  Multumim d-le Nits pentru informare. In sfarsit vad o abordare documentata a unei probleme din oras

 10. Florin Răspunde

  În legătura cu sensul giratoriu de la Burdea…
  Ar fi o idee, însă trebuie să luăm în calcul și pietonii și faptul că taximetriștii stau în parcarea din fața bisericii și ies din parcare pe unde vor. O idee ar fi ca parcarea respectivă să fie amenajată cu barieră astfel încât să fie o intrare și o ieșire.
  Cred că pentru început ar trebui reparate străzile măcar cele principale, cel puțin B-dul Lucian Blaga e dezastru, după aceea să facem sensurile giratorii existente așa cum trebuie, nu din tot felul de recipiente de plastic umplute cu nisip, beton sau alte materiale și apoi să ne gândim la noi sensuri giratorii.

 11. Bogdan Răspunde

  eu zic ca va fi mai dificil cu sensurile giratorii decat cu semafoarele pentru ca satmarenii nu prea stiu sa acorde prioridate mai ales in sensurile giratorii, in schimb cu semafoarele e mai simplu deoarece fiecare are dreptul de a trece doar la culoarea verede…… e prea intens traficul asa ca dupa parerea mea sensul giratoriu va incurca traficul nu il va face mai uficint

 12. Ardelean Schengen Radu Răspunde

  Gogosi marca Coi-ca Stef, au semaforizat centrul, rezultat HAOS TOTAL…pe banii nostri, mai bine ar amenaja parcarile taximetristilor care arata ca dupa razboi, au pretentii sa plateasca telpark-ul si sa nu faca NIMIC !

 13. Ardelean Schengen Radu Răspunde

  Gogosi marca Coi-ca Stef, au semaforizat centrul, rezultat HAOS TOTAL…pe banii nostri, mai bine ar amenaja parcarile taximetristilor care arata ca dupa razboi, au pretentii sa plateasca telpark-ul si sa nu faca NIMIC !

 14. R Răspunde

  Sensurile giratorii in care sunt implicati si pietoni, la orele de varf, sunt un dezastru…viteza medie de deplasare a unui autoturism scade substantial…nu e o idee deloc buna!!!

 15. Otto Olah Răspunde

  Sunt de acord cu domnul Ardelean …….

 16. Otto Olah Răspunde

  Sunt de acord cu domnul Ardelean …….

 17. Dumitru Ioan Constantea Răspunde

  intersectiile cu sens giratoriu sunt mult mai bune decat cele semaforizate, in multe tari europene unde s-au schimbat intersectiile pe sensuri giratorii functioneaza mai bine. eu unul sunt ''Pentru'' desi nu sunt taximetrist

 18. Catalin Răspunde

  Buna dimineata…!!!
  Scriu comentarii pe tema traficului din zona Burdea si Crinu’ oriunde intalnesc acest subiect. Categoric in orasul Satu mare trebuie desfiintate toate semafoarele din intersectii si montate sensuri giratorii. Nu exista fluenta atat de mare in nici o intersectie incat sa nu faca fata un sens giratoriu, cu exceptia a 2ore din zi( intre 7:30 -8:30 si 16:00-17:00), dar si atunci s-ar circula mult mai bine decat acum.
  Pt ce naiba avem nevoie de semafor la Transilvania si Biserica cu Lanturi?! Iar in centru semafoarele sunt o idee f buna,dar puse in practica de un idiot…acolo trebuie semafoare cu comanda pt verde nu programate ca sa stai ca boul la semafor fara sa traverseze vre-un pieton. Ideea ca dirijeaza circulatia este absurda, fiind un sens giratoriu…

 19. Turbut Adrian Răspunde

  nu, nu cred ca trebuie sens giratoriu in punctele mentionate. cred ca mai bine ar incepe lucrarile la executia a inca 2 poduri peste somes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Drumul spre Sătmărel intră în reparații

Drumul spre Sătmărel va fi reabilitat până pe 15 august, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, primarul...

Închide