Ultima actualizare: azi, 09:16

contrabanda tigari, focuri de arma, cetateni romani retinuti
Locale

Trei cetăţeni români depistaţi la frontieră cu 5.500 pachete ţigări de contrabandă

contrabanda tigari, focuri de arma, cetateni romani retinutiÎn ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control desfăşurate la frontiera de stat a României, au descoperit 5.500 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ce urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere din România.

Poliţiştii de frontieră cercetează trei cetăţeni români pentru săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă, pentru reţinerea unuia dintre aceştia fiind executate două focuri de armă în plan vertical. 

Ieri, 28 martie, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au observat, pe raza localităţii Lunca la Tisa mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat înspre interior, transportând colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Sectorului P.F. care a acţionat pentru reţinerea persoanelor, efectuând somaţiile legale prin voce şi deoarece bărbaţii nu s-au supus, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

Astfel, a fost reţinut un cetăţean român în vârstă de 22 ani, Mihai B., domiciliat în jud. Maramureş.

Totodată, la faţa locului au fost descoperite  şase colete ambalate în folie de culoare neagră ce conţineau 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 26.400 lei.

Bărbatul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.