Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Voluntară din Italia, la Asociația Stea

conferinta asociatia stea 0(4)O voluntară din Italia va activa în cadrul Asociației Stea Satu Mare pentru incluziunea copiilor și tinerilor străzii, prin intermediul programului Tineret în Acțiune, al Serviciului European de Voluntariat.

Proiectul „Voluntariat pentru incluziunea copiilor şi tinerilor străzii” se bazează pe un parteneriat bilateral între organizaţia Popica Onlus din Italia, care îndeplineşte rolurile de Organizaţie de Trimitere şi Organizaţie de Coordonare a activităţii de voluntariat a unei tinere din Italia în beneficiul comunităţii locale din Satu Mare, desfăşurată în perioada februarie –noiembrie 2013, în cadrul Asociaţiei Stea, având rol de Organizaţie Gazdă.

Printre obiectivele proiectului se află consolidarea abilităţilor personale ale voluntarului (stima de sine, abilităţi interculturale, competenţe lingvistice) printr-o experienţă directă de voluntariat în domeniul combaterii excluziunii sociale, precum și  dezvoltarea unor metode inovative de intervenţie socială (educaţie non-formală), de către voluntar, prin intermediul implicării în derularea activităţilor curente în cadrul Asociaţiei Stea.

Misiunea voluntarei se bazează pe realizarea următoarelor tipuri de activităţi:

  • Sprijinirea echipei Asociaţiei Stea în realizarea de activităţi socio-educative şi de integrare socială a copiilor şi tinerilor străzii
  • Dezvoltarea unui program de teatru cu beneficiarii centrului de zi
  • Participarea la acţiuni menite să disemineze rezultatele experienţei în cadrul Serviciului European de Voluntariat.

Acest proiect se înscrie într-un amplu program iniţiat în primăvara anului 2009 numit „StradAlternativa”, coordonat de Asociaţia Stea, Popica Onlus din Italia şi Solidarite Enfance Roumanie din Franţa, care urmăreşte sprijinirea unei graduale integrări sociale a copiilor şi tinerilor străzii printr-un mecanism complex de intervenţie socială ce cuprinde 3 etape: contactul stradal prin unitatea mobilă, centrul de zi şi locuinţa protejată.

Directorul Asociației Stea, Cristina Bala a declarat că acest proiect urmărește dezvoltarea șanselor de integrare a copiilor și tinerilor străzii prin implicarea voluntarilor la nivel european.

”În cadrul proiectului, Asociația Stea găzduiește timp de 9 luni o voluntară din Italia. Voluntara Ilenia Perotelli va fi alături de noi la activitățile centrului de zi, în mod deosebit la activitățile educative. De asemenea, se va ocupa de un proiect de teatru social pe care îl desfășurăm cu copiii și tinerii străzii și ne va ajuta în mediatizarea activităților la nivel european”, a declarat Cristina Bala.

”Acest proiect este foarte interesant, echipa Asociației Stea a făcut o treabă foarte bună în acești ani. Voi contribui la dezvoltarea activităților de creștere a stimei de sine și sprijinirea integrării sociale și profesionale a tinerilor străzii”, a declarat Ilenia Perotelli, voluntar în cadrul Serviciului European de Voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.