Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei, marcată la Satu Mare

Ziua Mondiala a Tuberculozei (32)Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei a fost marcată prin simpozionul județean ”Suntem generația care poate elimina Tuberculoza”, desfășurat astăzi la Spitalul de Pneumoftiziologie. La deschiderea lucrărilor au participat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, primarul dr. Dorel Coica, directorul Spitalului, dr. Sergiu Ion.

Președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că trebuie tras un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de îmbolnăviri cu tuberculoză, la nivelul județului, fiind necesar sprijinul primarilor, mai ales în zonele unde incidența este crescută.

Primarul dr. Dorel Coica a afirmat că trebuie micșorat numărul cazurilor de îmbolnăvire, în acest sens fiind nevoie de un efort comun, precizând că în susținerea Spitalului se va implica și Primăria, prin Consiliul Local. Edilul a apreciat munca personalului, care este nevoit să lucreze în condiții mai grele, față de alte ramuri ale medicinii.

În 2012, s-au înregistrat 31 de decese, din care un caz de mortalitate infantilă, în creștere față de anul 2011, când au fost 17 cazuri de deces. De asemenea, a crescut și incidența tuberculozei în județul Satu Mare de la 88,6 la suta de mii de locuitori – în 2011, la 114,3 – în 2012. În rândul copiilor incidența este de 44,3 la suta de mii de locuitori, potrivit datelor statistice.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost oferite diplome de excelență din partea Consiliului Judeţean Satu Mare pentru medicii pensionari, care și-au desfășurat activitatea în acest domeniu, în semn de mulţumire  și apreciere pentru efortul depus în lupta împotriva tuberculozei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.