Ultima actualizare: azi, 14:40
Alexandra Catargiu, bijuterii hand-made
Publicitate

Alexandra Catargiu – misterul unei bijuterii hand-made

Alexandra Catargiu, bijuterii hand-made

Alexandra Catargiu, creatoare bijuterii hand-made

“Limita e creativitatea”. Expresia reuneşte în sine starea de graţie a oricărui făuritor de frumos, şi devine evidentă atunci când tinde să devină o stare de fapt. Astfel, deşi destul de des exprimată, această sintagmă se aplică şi în cazul Alexandrei.

O cheamă Alexandra Catargiu şi crează ceea ce îi place, inspirată de tendinţe, de dorinţele şi ideile prietenilor, sau pur şi simplu de moment, stare sau atitudine. Deşi toată lumea o cunoaşte ca făcând parte dintr-un domeniu diferit, prea puţin generos cu latura artistică, în  primăvara acestui an a ales să le arate tuturor ceea ce face şi o defineşte cu adevărat – crearea de bijuterii.

Povestea porneşte cu mulţi ani în urmă, dar niciodată la un nivel înalt, în care a creat o gamă de modele cu forme şi culori diverse.

Anul 2013 a început cu “Art Marriage” unde, alături de prietenii ei de la “CM – Creation de mode”, a realizat şi a prezentat rochia bijuterie. Ideea era una simplă: realizarea unei “altfel” de rochii de mireasă, respectând aceeaşi reţetă: a folosit perlele şi taftaua, două ingrediente devenite clasice în garderoba de nuntă, doar ca le-a dispus diferit. Rezultatul a fost unul cel puţin spectaculos.

Alexandra Catargiu, bijuterii hand-made

Mai apoi  “Simphony of colours” a însemnat lansarea primei colecţii “Culorile Alexandrei” unde cei interesaţi au putut vedea bijuterii realizate din sticlă, pietre semipreţioase, perle de cultură, cristale Swarovski, metale preţioase şi altele. “Culorile Alexandrei” reprezintă nu numai prima colecţie personală ci reflectă şi propria viziune asupra lumii atât de fascinantă a bijuteriilor.

Alexandra Catargiu, bijuterii hand-made

Aceste două evenimente au marcat începutul unui an care se anunţă plin de momente unice, asemeni unor bijuterii.

Alexandra Catargiu, bijuterii hand-made

Şi pentru că toată lumea întreabă, în ceea ce priveşte tendinţele anului 2013, trebuie să ştim faptul că se poartă: colierele statement, cerceii cu şurub şi cerceii lungi până la umăr, pietre semipreţioase cu un colorit inedit, precum opalul, labradoritul, turmalina şi cuarţul brut, bijuteriile din argint, bijuterii cu perle mari şi impunătoare. Accesoriile masive, dar cu aspect minimalist, inspirate din antichitate sunt anul acesta la mare căutare, alături de cele de inspiraţie africană. Culorile accesoriilor ar trebui să fie în nuanţe de: galben, verde, maro şi albastru.

Alexandra Catargiu, bijuterii hand-made

Iar pentru că toată lumea îşi doreşte să vadă “laboratorul” secret al unui bijutier, accesoriile sunt uşor de făcut ca orice lucru pe care îl faci cu plăcere. Alexandra a deschis cu drag uşa atelierului ei, şi în câteva imagini veţi putea vedea felul în care prinde contur o brăţară simplă din mărgele de sticlă faţetate roz transparent.

Alexandra Catargiu, bijuterii hand-made

Alexandra Catargiu, bijuterii hand-made

Pentru brăţară a avut nevoie de 12 mărgele de 10 mm, 12 ace cu buclă, o încuietoare şi 2 zale.

Alexandra Catargiu, bijuterii hand-made

Alexandra Catargiu, bijuterii hand-made

Simplitatea lucrurilor este, în cele din urmă, rezultatul unei munci de atelier complexă şi, uneori, dificilă. Vă doresc tuturor să descoperiţi această lume a hand-made-ului, o lume fascinantă prin însăşi libertatea cu care îţi poţi lăsa imaginaţia să zboare, să aduni ce ai visat şi cu „mâinile tale să dai culoare” visului. Dincolo de asta, îţi poţi exprima personalitatea altfel decât prin cuvinte, şi atunci când găseşti oameni care să înţeleagă ce-ai vrut să spui şi cine eşti, dezlegi mistere cu uşurinţă. Misterul meu: eleganţa unui colier purtat cu drag la un eveniment de suflet”, ne mărturiseşte Alexandra Catargiu.

2 comentarii

 1. Daciana Răspunde

  SUPERB!
  In sfarsit un articol deosebit,care pune in valoare…adevaratele valori ale satmarenilor!
  Pana avem astfel de tineri..nu e totul pierdut!
  Bravo Alexandra!

 2. Bella Răspunde

  Stire fara politicieni! In sfarsit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Publicitate
targ de turism grand mall
S-a deschis târgul de turism Grand Mall

La etajul al doilea al Grand Mall s-a deschis astăzi un târg de turism, mai multe firme oferind reduceri persoanelor...

Închide