Ultima actualizare: ieri, 21:29
Locale

Bătrână rănită cu cuţitul în propriul apartament, după ce a surprins un hoţ

ranitaUn alt caz soluţionat cu operativitate de poliţiştii sătmăreni se referă la comiterea infracţiunii de tâlhărie asupra unei sătmărence de 68 de ani.  Femeia a alertat ieri Poliţia, apelând numărul de urgenţă 112, în jurul orei 17.00, pentru a sesiza infracţiunea căreia i-a căzut victimă.

Partea vătămată le-a relatat poliţiştilor că un tânăr a pătruns în locuinţa sa, i-a furat geanta cu 580 de lei şi telefonul mobil, iar în momentul în care l-a surprins şi a încercat să-l reţină pentru a-şi recupera bunurile, băiatul a scos un cuţit şi a rănit-o sub braţ, în partea stângă a toracelui. Reuşind să-şi asigure scăparea prin folosirea de violenţe, suspectul a părăsit apoi în fugă locul faptei.

 La faţa locului au intervenit de îndată poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, care au suspectat din primele momente, de îndată ce victima le-a furnizat date despre suspect, că tânărul ce a pătruns în locuinţa femeii ar putea fi un minor de 16 ani, din Satu Mare, anchetat şi pentru comiterea altor infracţiuni. Suspiciunea poliţiştilor a devenit certitudine în momentul în care fapta a fost probată şi prin metode criminalistice.

Odată identificat, mai rămânea doar ca suspectul să fie prins de poliţişti, astfel încât s-au format echipe operative ce au demarat căutările, minorul fiind depistat în scurt timp într-o locaţie pe care obişnuia să o frecventeze. În sarcina tânărului poliţiştii au reţinut comiterea infracţiunii de tâlhărie şi l-au reţinut în Arestul I.P.J., urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Minorul reţinut în acest caz este cel care, în luna ianuarie a.c., a fost depistat de un poliţist criminalist în timp ce transporta bunuri în valoare de 10.000 lei, furate dintr-o biserică din municipiu. Agentul de poliţie din cadrul Serviciului Criminalistic se întorcea noaptea, în jurul orei 01.00, de la efectuarea cercetării la faţa locului în cazul unui eveniment rutier, atenţia fiindu-i atrasă de două persoane care transportau bagaje voluminoase, observând în interior mai multe cabluri şi microfoane. Datorită intervenţiei prompte a poliţistului, întreaga aparatură furată a putut fi recuperată şi restituită lăcaşului de cult, înainte ca reprezentanţii acestuia să constate că au fost victimele unei infracţiuni şi că bunuri de valoare le-au fost sustrase. 

 Sursa: Poliţia Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
furt
Patru tineri reţinuţi pentru furt calificat. Valoarea prejudiciului este de 400.000 de lei

Poliţiştii sătmăreni au fost sesizaţi despre comiterea unui furt din locuinţă, proprietarul estimând valoarea bunurilor ce i-au fost sustrase la ...

Închide