Ultima actualizare: azi, 11:13
Totul despre sex

Care este această problemă?

prostataSe numeste prostata. Aflata langa uretra masculina, la iesirea din vezica, glanda este foarte sensibila la testosteron. Daca barbatul ia prea multi hormoni, glanda se mareste si poate bloca fluxul urinei. Nimeni nu apreciaza urinatul decat atunci cand nu il poate face. Puteti incerca singuri. Data viitoare cand simtiti foarte tare nevoia sa urinati, siliti-va sa asteptati nouazeci de secunde fix. Va fi doar un mic indiciu despre starea prin care tebuie sa treaca un barbat cu prostata marita. Asa ca ne confruntam cu o adevarata dilema. Daca inlocuim hormonul, putem urina, dar e posibil sa nu putem face o multime de alte lucruri mai distractive decat urinatul.

Desigur, o prostata marita poate fi operata, dar e evident mai bine sa eviti decat sa te operezi. Dar mai e ceva si mai important la care trebuie sa ne gandim. Nu exista nicio dovada concreta ca plusul de testosteron poate provoca cancerul la prostata. Este foarte posibil insa ca suplimentele de testosteron sa faca un cancer deja existent sa se dezvolte foarte mult si foarte rapid. De vreme ce cancerul la prostat este ucigasul numarul unu la barbati (dupa cancerul la plamani), nu te poti juca cu asta.

Mai e ceva. Unii barbati mai batrani au cancer la prostata care nu se raspandeste si nu le face probleme. Apare doar la autopsie, ca o curiozitate. Dar daca il umpli de testosteron, s-ar putea sa raspandesti tumoarea. Pentru a complica lucrurile, plusul de testosteron, poate creste nivelul de colesterol al barbatului si sansele de atac de cord sau apoplexie.

Deci ce poate face barbatul?

Unii medici prescriu injectii cu testosteron sau recomanda un “plasture” cu testosteron care introduce hormonii prin piele. Altii nu cred ca este o idee buna. Exista argumente medicale serioase si sincere pentru ambele opinii. Adevarul este ca nimeni nu cunoaste rezultatele pe termen lung ale testosteronului de inlocuire la barbat. Dar exista si solutii alternative. Datorita celor mai recente descoperiri medicale, barbatul se poate descurca singur cu cele mai presante probleme produse de scaderea de testosteron. De exemplu, poate rezolva problema scaderii puterilor sale prin ridicare de greutati. Poate rezolva orice deficient de potenta folosind tehnicile din capitolul despre impotenta. Poate rezolva problema osteoporozei adaugand un plus de calciu dietei sale, facand exercitii cu greutati, si luand medicamente ne-hormonale pentru osteoporoza.

 


Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!

Dr. Sorin Nichita

[email protected]

 

Un comentariu

  1. benian meresca Răspunde

    sunt minunate si educative mai multe si variate din diverse domeni ar fi excelent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Totul despre sex
Cum îți dai seama?

De vreme ce barbatii produc estrogen in glandele adrenaline, pe masura ce testosteronul scade, incepe sa se arate estrogenul. Treptat...

Închide