Ultima actualizare: azi, 21:56
Ăaste catolic, Satu Mare
Locale

Catolicii sătmăreni au sărbătorit Învierea Domnului

Ăaste catolic, Satu Mare Bisericile romano-catolice din Satu Mare au fost arhipline sâmbătă seara, dar și  duminică dimineața, când s-a sărbătorit Paștele, cea mai importantă sărbătoare a creștinismului, după calendarul gregorian.

”Christos a Înviat!”, au exclamat miile de credincioși care au mers în lăcașurile de cult pentru a celebra Învierea Domnului, pentru a lua acasă lumina sfântă și pentru a-și sfinți bucatele pe care le-au pus pe masă.

Liturghia de Înviere a fost celebrată cu mare solemnitate de episcopul romano-catolic Eugen Schonberger. Unul dintre cele mai importante momente s-a desfășurat, la fel ca în fiecare an, la  catedrala romano-catolică ”Înălțarea Domnului” din Satu Mare, unde credincioșii au ieșit cu lumânările aprinse și au anunțat Învierea în Centrul Vechi al orașului.

Cu mic, cu mare, în seara de Înviere, credincioșii romano-catolici au mers la biserică pentru a lua lumina sfântă, iar unii dintre ei au adus la sfințit și coșurile cu pască, miel și ouă roșii. Au cântat, s-au rugat și nu au lăsat să se stingă lumânările primite.
Și protestanții, respectiv reformații sărbătoresc în aceste zile Învierea Domnului, fiecare cult având reguli speciale pentru a marca importantul eveniment religios.

2 comentarii

  1. Papa Francisc Răspunde

    Eu nu le urez „Paste Fericit”. Is scarbosi ungurii!

    • Ungurul Răspunde

      sa stii ca nici nu avem nevoie de urarile tale, ne descurcam si fara! Banuiesc ca tu nu esti crestin daca ai atata ura in tine deci nu inteleg de ce citesti si comentezi un articol despre un eveniment religios. Eu iti urez anticipat Paste Fericit! Sa-ti dea Dumnezeu intelepciune si toleranta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
O beneficiară a Centrului ”Căminul de argint” din Viile Satu Mare a împlinit vârsta de 90 de ani

Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice „Căminul de argint” din Viile Satu Mare a fost în sărbătoare. Dumitru Elisabeta, tanti Beti...

Închide