Ultima actualizare: azi, 19:51
Dumitru Godinca
Locale

Dumitru Godîncă a fost achitat în procesul de dare de mită

Dumitru GodincaFostul preşedinte al filialei municipale a PDL Satu Mare, Dumitru Godîncă, şeful sectorului Satu Mare al Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA, a fost achitat în procesul de dare de mită, după ce a fost trimis în judecată de către procurorii DNA.

După mai multe audieri şi amânări, Tribunalul Satu Mare a emis sentinţa prin care inculpaţii Dumitru Godîndă şi subalternul său Ion Paul sunt achitaţi de acuzaţiile comiterii infracţiunilor pentru care au fost trimişi în judecată.

Amintim că DNA i-a trimis în judecată pe cei doi pentru dare de mită şi tentativă la contrabandă. Potrivit procurorilor DNA, cei doi au planificat o operaţiune majoră de contrabandă cu ţigări.
În rechizitoriul DNA se arată că Dumitru Godîncă şi Ioan Paul „au pus în executare hotărârea de a introduce din Ucraina în România, în mod repetat, cantităţi de câte 200 de baxuri cu ţigări, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal“. Potrivit sursei citate, cei doi le-au oferit peste 10.000 de euro unor poliţişti de frontieră pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să le permită introducerea în ţară a baxurilor cu ţigări. Planul infracţional a fost întrerupt înainte de finalizare, întrucât Dumitru Godîncă nu a mai ajuns la o înţelegere cu furnizorii de ţigări din Ucraina, au mai susţinut procurorii.

4 comentarii

 1. nicu Răspunde

  Daca achitarea se mentine si in caile de atac pe care probabil le va utiliza DNA,dl. Godinca merita sa dati in judecata statul si pe procurorii care au semnat rechizitoriul ptr ziua de arest si ptr lezarea imaginii proprii.Mult succes.

 2. d-na liberala Răspunde

  asta intr-adevar a fost o lucratura politica care a debutat inaintea alegerilor locale. Da, de platit ar trebui sa plateasca nu statul, nu noi cetatenii ci aia care au ,,instrumentat” asa ceva!

 3. taranist,de Maramures Răspunde

  Mult succes mai departe,noi din Maramures am stiut ca nu esti vinovat.

  • popescu maria Răspunde

   Ce tragedie,va dati seama ca nu a fost usor sa scorneasca o invinuire unui om nevinovat.Sunt o familie de oameni harnici care au muncit la viata lor.Rusine,rusine,rusine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Virgil Dragos
Virgil Dragoș este noul director adjunct la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Satu Mare

Șeful de cabinet al senatorului Valer Marian, Virgil Dragoş, este noul director executiv adjunct la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi...

Închide