Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Firmele de vulcanizare, controlate de OPC

vulcanizareFirmele de vulcanizare au fost verificate de comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, constatându-se deficiențe pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 55.000 de lei.

În perioada 1-5 aprilie au fost verificați 13 operatori economici  din județul Satu Mare  cu activități servicii –vulcanizare – toți cu abateri. Printre deficiențele constatate s-a aflat și faptul că nu se oferea garanție, printr-un document scris, pentru serviciile de vulcanizare oferite.

De asemenea, a fost sancționată de comisari și lipsa condițiilor igienice specifice desfășurării activității.

S-au aplicat  sancțiuni contravenționale cu Avertisment  la 2 operatori economici și  amenzi  la 11 operatori economici, în valoare de 55.000 lei.

CJPC SATU MARE  a  efectuat în luna martie un număr de 202 acţiuni de control periodice şi operative, pentru cercetarea reclamaţiilor consumatorilor, a sesizărilor, a tematicilor aprobate la nivel naţional, regional sau local, asupra conformităţii şi securităţii produselor şi serviciilor, respectiv a modului de respectare a intereselor economice ale consumatorilor.

În  urma acțiunilor de control au fost încheiate  un număr de 145  de procese verbale de constatare – contravenţie. Pentru încălcarea dispoziţiilor legale în vigoare referitoare la protecţia consumatorilor, în luna martie  2013, comisarii CJPC SATU MARE  au  aplicat 75 de amenzi  contravenţionale, în valoare de  357.700 lei  și 70 de avertismente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.