Ultima actualizare: azi, 18:06
echipa pompierilor satmareni
Locale

Pompierii sătmăreni pe podium la concursul profesional ”Scări” din Ungaria

echipa pompierilor satmareniÎn data de 19.04.2013, la invitaţia pompierilor din judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Someş” al judeţului Satu Mare a  participat  la  concursul profesional ,,SCĂRI” Ediţia a XI-a 2013  la Nyiregyhaya-Ungaria.

La acest concurs au participat echipaje din întregul judeţ al ţării vecine, precum şi din Debrecen. Concursul constă în urcarea pe scări interioare până la etajul 9 al  unui liceu din Nyiregyhaza, echipaţi cu echipamentul de intervenţie constând din costum de protecţie la incendiu,  bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în funcţiune, cască, brâu şi mănuşi, îmbrăcate peste ţinuta de serviciu. Probele de concurs au fost “concursul pe echipe” fără limită de vârstă, precum şi „concursul individual” – categoriile până la 30 de ani, şi peste 30 de ani.

În urma desfăşurării concursului pe echipe, echipajul pompierilor sătmăreni format din plt. maj. Cardoş Gheorghe şi plt. Bărbuş Gheorghe, avându-l ca antrenor pe plt. maj. Borbely Ştefan a reuşit o performanţă remarcabilă urcând până la etajul 9 în timpul de 43 de secunde şi 54 sutimi clasându-se pe locul II. Pe primul loc s-a clasat echipajul pompierilor maghiari din Nyiregyhaza cu un timp foarte apropiat de doar 43 secunde şi 53 sutimi, iar pe locul al III-lea clasîndu-se echipajul din Debrecen cu timpul de 45 de secunde. De menţionat aici este faptul că acest echipaj din Debrecen a obţinut anul trecut Locul II la faza finală a acestui concurs la Budapesta, iar pompieri sătmăreni au reuşit să-i surclaseze la o diferenţă considerabilă şi tot odată fiind la mustaţă de locul I.

La categoria individul,  peste 30 de ani Plt. maj. Cardoş Gheorghe (38 de ani), care  a participat şi la echipe, s-a clasat pe Locul I, cu un timp extraordinar de 40 secunde şi 45 de sutimi, asta în condiţiile în care a fost a doua urcare după concursul pe echipe, într-un interval de timp de nici o jumătate de oră.

Plt. maj. Cardos Gheorghe

Plt. maj. Cardos Gheorghe

Din delegaţia pompierilor sătmăreni a mai făcut parte doamna plt. maj. Jeney Andrea din cadrul Centrului Operaţional şi domnul Locotenent Pintea Sebastian-şeful delegaţiei.

Comanda inspectoratului mulţumeşte în mod deosebit, concurenţilor pentru rezultatele deosebite obţinute şi felicită întreaga delegaţie de pompieri sătmăreni pentru modul în care au reprezentat instituţia, judeţul şi ţara, recompensându-i cu citare prin Ordin de Zi pe unitate.

14 comentarii

 1. Cristian Huţanu Răspunde

  Felicitari.!!!…

 2. Precup Valentin Răspunde

  Felicitari!

 3. Marius Tunas Răspunde

  Bravo ! Felicitari !

 4. Marius Tunas Răspunde

  Bravo ! Felicitari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.