Ultima actualizare: ieri, 22:28
Locale

Finanțele sătmărene – locul doi pe țară, la încasarea taxelor

DGFP Satu Mare

DGFP Satu Mare

Direcția Generală a Finanțelor Publice Satu Mare se află pe locul doi la nivel național, la încasarea taxelor, gradul de realizare a planului de încasări pe aprilie fiind de 116,7%, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Ioan Mircea Ardelean.

Potrivit directorului DGFP Satu Mare, pe luna aprilie gradul de realizare a planului de încasări a fost de 116,7%, cu un plus de 13 milioane de lei aduși la bugetul de stat, iar pe primele patru luni ale anului (ianuarie-aprilie), gradul de încasare a fost de 106,8% cu un plus de 20,4 milioane lei, județul Satu Mare situându-se astfel pe locul doi la nivel național (locul I – județul Botoșani).

Ioan Mircea Ardelean a declarat că media națională este de 99,5%, precizând că pe luna aprilie a crescut gradul de încasare pentru că s-au acordat mai repede salariile bugetarilor.

În ceea ce privește arieratele, nivelul acestora a scăzut cu 31,5 milioane de lei, de la 144,6 milioane de lei (decembrie 2012), la 113,1 milioane de lei. S-au trimis 14.706 somații, valoarea acestora fiind 120,4   milioane lei, din care au fost încasate 8.032, în valoare de  25 milioane lei.

Numărul popririlor a fost de 6.979 – 46,3  mil. lei, din care au fost încasate  4.077 – 10,2 milioane lei. De asemenea, în perioada ianuarie – aprilie, s-au realizat 494 inspecții fiscale, fiind stabilite suplimentar la buget 31,3 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
avocatul poporului
Avocatul Poporului va susține în 16 mai, audienţe la Satu Mare

Biroul Teritorial Oradea al instituţiei Avocatul Poporului va susţine, în data de 16 mai, o nouă sesiune de audienţe la...

Închide