Ultima actualizare: ieri, 21:55
furt laptop
Locale

Hoț prins după un an, cu ajutorul testului poligraf

furt laptop Tarna MareUn caz deosebit, ce a necesitat o anchetă laborioasă, şi chiar supunerea suspectului la un test poligraf, a fost instrumentat de poliţiştii Secţiei 8 Gherţa Mică Poliţie Rurală. Totul a debutat în vara anului trecut, când dintr-un cabinet medical din localitatea Tarna Mare a fost sustras pe timp de noapte un laptop, medicul sesizând Poliţia, preocupat nu numai de sustragerea bunului, cât mai ales de pierderea informaţiilor importante şi a bazelor de date conţinute.

La cercetarea la faţa locului, poliţiştii Secţiei 8 au constatat că nu există nicio urmă de forţare, de pătrundere prin efracţie, singura ipoteză viabilă fiind aceea că în incintă s-a pătruns prin folosirea unor chei potrivite. Suspiciunea poliţiştilor s-a confirmat, în urma anchetei rezultând că un localnic din Tarna Mare, Viorel P., de 32 de ani, cunoscându-l pe unul dintre angajaţii cabinetului,   a pătruns fără drept în locuinţa sa, în timp ce bărbatul dormea, şi i-a sustras cheile, plănuind să fure bunuri pentru a face rost de bani. A intrat apoi în cabinet şi a furat laptopul, apreciind că acesta ar fi bunul pe care l-ar putea valorifica cel mai uşor.

Deşi poliţiştii, restrângând cercul de suspecţi, au ajuns la bărbatul de 32 de ani, acesta continua să nege comiterea faptei, astfel încât pentru a demonstra comportamentul său disimulat s-a efectuat şi o testare poligraf de către ofiţerii specializaţi în această tehnică, din cadrul I.P.J. Maramureş.

 Testul poligraf s-a dovedit şi de această dată o metodă eficientă de depistare a infractorilor, persoana suspectată de poliţişti ajungând să se destăinuie. A fost recuperat astfel şi bunul sustras, care a reintrat în posesia proprietarului de drept.

Viorel P. este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, dar şi a infracţiunii de violare de domiciliu, având în vedere că, pentru a dobândi cheile, suspectul a pătruns fără drept într-o locuinţă.  

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Radare mobile – vineri, 17 mai

Amplasarea radarelor în data de 17 mai 2013:   -         DN 19: Ciuperceni –– Vama ; -         DN 1C: Drăguşeni...

Închide