Ultima actualizare: azi, 10:41
delegatie IRE, Adrian stef, Dorel Coica
Locale

Judeţul Satu Mare va adera la Institutul Regiunilor din Europa

delegatie IRE, Adrian stef, Dorel CoicaJudeţul Satu Mare va adera la Institutul Regiunilor din Europa, organizaţie supra-regională, independentă politic, şi care susţine acordarea unei importanţe tot mai semnificative regiunilor şi municipalităţilor din Uniunea Europeană.

Aderarea judeţului Satu Mare a fost decisă azi, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Consiliul Judeţean Satu Mare între preşedintele Adrian Ştef şi preşedintele IRE, Franz Schausberger, la care a mai participat şi primarul Dorel Coica.

Preşedintele Adrian Ştef a prezentat principalele proiecte derulate de Consiliul Judeţean, insistând pe cel privind modernizarea Aeroportului Satu Mare, construcţia de parcuri fotovoltaice şi a staţiunii de schi de la Luna Şes şi a parcului balnear de la Beltiug. Adrian Ştef a declarat că o prioritate pentru judeţ este construcţia centurii de ocolire a municipiului Satu Mare şi a celui de-al treilea pod peste Someş, a şoselei expres Baia Mare-Satu Mare-Nyiregzhaya, dar şi a unor parcuri logistice la graniţa cu Ungaria.

Totodată, Adrian Ştef a cerut sprijinul lui Franz Schausberger pentru încheierea unor parteneriate între Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi clinici din Austria.

Preşedintele IRE a declarat că va susţine încheierea unor parteneriate în vederea derulării unor proiecte privind dezvoltarea infrastructurii. În acelaşi timp, Franz Schausberger a afirmat că va facilita participarea judeţului Satu Mare la târgurile pe care IRE le organizează pentru membrii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Gabriel Les, Mihalca Gheorghe, APIA Satu Mare
Termenul limită pentru depunerea cererilor pe suprafaţă la APIA – 15 mai

Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, Gabriel Leş şi adjunctul Gheorghe Mihalca au prezentat astăzi...

Închide