Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Ministrul Maria Grapini s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din Satu Mare

maria grapini oameni afaceri satu mare (9)Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, s-a întâlnit astăzi cu aproximativ 200 de oameni de afaceri şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

Ministrul le-a prezentat acestora pe scurt câteva din propunerile sale de sprijinire a mediului de afaceri, dar şi de îndreptare a unor probleme care există de ani de zile.

Printre propunerile sale, se numără modificări ale Legii insolvenţei, Legea turismului, Legea IMM-urilor, Legea răspunderii instituţionale şi a funcţionarului public, dar şi alte modificări legislative care să ducă la eliminarea barierelor administrative, adică a birocraţiei.

Grapini a mai afirmat că, aşa cum a promis, Guvernul va reduce TVA-ul şi CAS-ul însă treptat, începând cu 2013, după ce în acest an se vor stabili anumite reguli.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca, acesta atrăgând atenția asupra faptului că și în turismul balnear există „băieţii deştepţi”. Cu alte cuvinte, puţurile de apă termală din zona de nord vest au fost concesionate unei firme din Oradea, iar din redevenţa plătită absolut nici un leu nu ajunge spre staţiuni pentru a investi în infrastructura de turism. În opinia primarului, puţurile ar trebui să fie în administrarea autorităţilor locale. Acesta a propus ca măcar 50% din redevenţa plătită de firma respectivă să ajungă la autorităţile locale.

Discuţiile au continuat, oamenii de afaceri spunându-şi pe rând problemele.

Vizita ministrului Maria Grapini va continua joi în judeţul Satu Mare. Ea are programate vizite la şantierul pârtiei de schi Luna Şes, la Băile din Beltiug şi Mihăieni.

Un comentariu

  1. busoi victor Răspunde

    macar de-ar face ceva; cunosc foarte bine zona, cunosc si beneficiile apei termale din zona. dar e greu de patruns, drum mizerabil acum a promis sa vedem daca se tine de cuvant sau poate ca toti politicienii doar promit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.