Ultima actualizare: azi, 15:17

Radu Pasca, Maria Grapini, Cristian Smadu
Locale

Ministrul Turismului, Maria Grapini, susţine dezvoltarea turismului balnear în Satu Mare

Radu Pasca, Maria Grapini, Cristian Smadu

Radu Pasca, Maria Grapini, Cristian Smadu

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a efectuat miercuri şi joi o vizită în judeţul Satu Mare. După ce s-a întâlnit cu oamenii de afaceri, a vizitat pârtia de schi de la Luna Şes şi proiectele balneare din Beltiug şi Mihăieni, a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PC Satu Mare.

Alături de Grapini au fost preşedintele filialei judeţene a PC Satu Mare, Cristinel Smadu, preşedintele executiv Radu Paşca, prim-vicepreşedintele Cosmin Bota şi secretarul general Constantin Moldovan.

Ministrul Maria Grapini a arătat că în ultimii ani s-a pierdut foarte mult deoarece nu s-a investit în apele termale, şi a precizat că trebuie sprijinit proiectul pârtiei de schi de la Luna Şes deoarece este realizat în proporţie de 70%.

“În Satu Mare nu s-a valorificat resursa naturală, sunt nişte proiecte începute de mult timp, fie că vorbim de băi termale sau de proiectul schiabil pe care l-am văzut la Negreşti. Mi se pare absolut neeconomic să nu sprijinim în acest an proiectul pârtiei de schi, să se termine până în sezon, pentru că e 70% făcut şi nefinalizat, e absolut neeconomicos, sunt bani aruncaţi şi de aceea aici chiar cred că zona pârtiei de schi se finalizează. Aştept un memoriu detaliat pe faze de investiţii de la Consiliul Judeţean şi vorbesc mai mult de pârtia de schi“, a spus Grapini.

 Aceasta a ținut să sublinieze că Satu Mare merita să-și valorifice resursele date de  natură și a precizat că susține Satu Mare în dezvoltarea turismului balnear.

Din punctul meu de vedere s-a pierdut o etapă, s-au pierdut mulţi ani în care Satu Mare ar fi putut să valorifice potenţialul turistic şi nu s-a valorificat. Nu vreau să se ia ca o declaraţie politică ci ca pe una economică, pentru că aşa privesc eu lucrurile. Cred că Satu Mare merita în aceşti ani să-şi valorifice ce i-a dat natura, pe de o parte resursele balneare care le are aici şi cu puţinul spaţiu schiabil, dar să nu uităm că e zona care a conservat cel mai bine tradiţiile, folclorul, care în combinaţie cu ce s-ar fi putut dezvolta ar fi fost foarte bine valorificat economic. În jurul acestor dezvoltări se putea dezvolta şi sectorul economic. (…) Chiar susţin Satu Mare pentru dezvoltarea sectorului balnear şi valorificarea potenţialului turistic“, a spus Grapini.

Totuşi, aceasta a criticat autorităţile locale pentru faptul că nu au reuşit să modernizeze drumul spre Mihăieni, precizând că nu are cum să meargă turismul pe un drum pe care „îţi rupi maşina”.

Vreau s-o spun public, că sunt un om care urmăresc lucrurile. Nu vreau să fie o vizită după care nu se întâmplă nimic. Am spus-o şi la plecare preşedintelui CJ şi celorlalţi primari, nu vreau să mai vin o dată şi cei 3 km de drum tot aşa să fie, pentru că asta ţine de competenţă locală”, a spus Grapini.

Pe plan politic, Maria Grapini a avut doar cuvinte de laudă la adresa conducerii filialei judeţene a PC Satu Mare, această organizaţie meritând să fie fruntaşă, să crească numeric dar şi calitativ deoarece are lideri implicaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.