Ultima actualizare: azi, 15:45
Locale

”Neînțelegerea”, sâmbătă, la Teatrul de Nord

Neintelegerea, regia Cristian Ioan (5)Secția română a Teatrului de Nord vă invită sâmbătă, 11 mai, ora 21.00, în Sala Mare la spectacolul ”Neînțelegerea”, de Albert Camus, în regia lui Cristian Ioan.

Scenografia este semnată de Klara Labancz. Distribuţia: Dorina Nemeş, Raluca Mara, Adriana Vaida, Ciprian Vultur, Stelian Roşian.

Spectacol cu publicul pe scenă!

Preţul biletelor: 12 lei

Acum 60 de ani, un mare scriitor francez (care ar fi împlinit acum 100 de ani) a scris una dintre cele mai triste, ciudate şi năucitoare piese de teatru. Scriitorul s-a numit Albert Camus iar numele piesei este „Neînţelegerea”. Povestea se apropie foarte mult de ceea ce astăzi apare inscripţionat tot mai des pe ecranele televizoarelor înaintea unor filme, când ni se anunţă că vom vedea un ”thriller” – dar nu intenţionez să o spun aici pentru a nu strica surpriza spectatorilor. Sigur este că a fost inspirată după o istorie reală petrecută la începutul secolului trecut în Bohemia cea umedă şi întunecoasă – o provincie cehă foarte apropiată de Germania – într-un orăşel pictat parcă de Hieronymus Bosch. Dacă nu m-aş feri de comparaţii nepotrivite aş spune că tema acestui text, prin întrebările existenţiale pe care le propune, prin căutarea disperată a divinităţii şi rostului omului pe lume, se apropie de marile tragedii umane descrise de Shakespeare în „Hamlet” sau Goethe în „Faust”.

Împreună cu o echipă de actori foarte înzestraţi – Dorina Nemeş, Adriana Vaida, Raluca Mara, Ciprian Vultur şi Stelian Roşian – într-un decor de castel gotic imaginat de Klara Labancz şi pe acordurile melodiei „Avant de mourir” a lui Georges Boulanger interpretată de maestrul Rudolf Fatyol – vă invităm să participaţi la această aventură artistică pe care noi, realizatorii ei, o iubim foarte mult şi o considerăm deosebit de importantă pentru peisajul teatral actual. (Cristian Ioan)

Sursa: Teatrul de Nord Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Urmărit internațional, reținut de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră sătmăreni au reținut la ieșirea din țară un cetățean căutat de autoritățile germane și care are mandat...

Închide