Ultima actualizare: azi, 20:25

Pataki Csaba, Kovacs Peter
Locale

Pataki Csaba, ales preşedinte al UDMR Satu Mare

Pataki Csaba, Kovacs Peter

Pataki Csaba, Kovacs Peter, Conferinta judeteana UDMR 2013

Senatorul Pataki Csaba a fost ales astăzi preşedinte al filialei judeţene UDMR Satu Mare.

În deschiderea conferinţei, organizatorii le-au oferit ocazia invitaţilor de la celelalte formaţiuni politice, să-şi transmită mesajele.

Primul care a vorbit a fost preşedintele filialei municipale a PNL, Adrian Ştef. Acesta le-a spus delegaţilor UDMR că în campania naţională nu a avut un mesaj naţionalist ci unul de subliniere a identităţii naţionale româneşti. Ştef a ţinut să remarce că a remarcat profesionalismul şefilor de instituţii susţinuţi de UDMR.

Reprezentantul PSD, consilierul judeţean Vasile Ciocan, a afirmat că vorbeşte ca simplu membru al partidului, întrucât sunt anumite probleme cu conducerea de la Satu Mare, el fiind de părere că PSD poate să rămână mai departe partener cu UDMR. În opinia sa, nu ar trebui să mai existe probleme între etnii, atât conducerea PSD cât şi a UDMR trebuind să lucreze la eliminarea aspectelor care creează probleme.

Liderul PDL Satu Mare, Petre Mureşan, i-a apreciat pe maghiari ca pe nişte oameni harnici, muncitori iar pe cei susținuți de UDMR în funcții de conducere drept profesioniști. Mureșan a amintit că atât PDL cât și UDMR fac parte din marea familie a Partidului Popular European și împreună împărtășesc aceleași valori. Președintele filialei județene a PDL a mai precizat că cele două partide au un trecut comun, și împreună au salvat România de la dezastru, dar au plătit şi preţul.

Mureşan a reamintit de investiţiile făcute în sistemul sanitar din Satu Mare, în vreme de criză, şi de modernizarea DN 19 Satu Mare – Oradea. În încheiere, liderul PDL şi-a exprimat regretul că deşi în perioada 2008-2012 PDL şi UDMR au guvernat împreună pe plan naţional, pe plan local nu s-au aliat. El a dat asigurări că acest lucru nu se va mai întâmpla.

În cuvântul său, Pataki Csaba, a afirmat că UDMR va deveni cel mai stabil factor politic din Satu Mare. El a arătat că în ciuda faptului că o altă uniune are mai mulţi aleşi, calculat pe fiecare partid, UDMR are cei mai mulţi consilieri şi „nu se ştie ce aduce viitorul iar noi vom fi parteneri principali”.

Senatorul a precizat că în ultimii 12 ani UDMR a colaborat cu toate formaţiunile politice şi înainte de toate a cerut un singur lucru: respectarea maghiarilor care reprezintă 40% din populaţia judeţului.

După discursurile invitaţiilor au început lucrările conferinţei.

Pataki Csaba a fost ales cu 176 de voturi pentru, unul împotrivă iar trei voturi au fost anulate.

4 comentarii

  1. Horia Răspunde

    Vede cineva vreun tricolor romanesc intre steagurile ungariei mici?

  2. citadin Răspunde

    foarte credibil acest specimen care una peroreaza la tribuna si alta in teritoriu! scot afara copii din cladiri numai ca sa le lase goala si spun ca ii doare de comunitate sau atrag fonduri UE pentru incitare la discriminare impotriva romanilor la Carei.
    la fel a facut si csehi asa ca…nimic nou sub soarele rosu alb verde ca in sala nici urma de tricolorul tarii in care traiesc si de unde iau bani cu sacu!

  3. Romper Răspunde

    Totusi un drapel romanesc ?

    Ce frumos se scobeste domnu in camasa albastra in nas

  4. Beizadea Răspunde

    Sincer am incercat de multa vreme sa inteleg semnificatia drapelului maghiar la sedintele satmarenilor nostrii din UDMR, dar din nefericiere nici pana acum nu imi dau seama ce simbolizeaza prezentarea lui la alegerea Presedintelui Organizatiei Judetene a acestei Uniuni. Probabil o supunere (chiar obedienta) din partea tuturor participantilor, sau a conducerii UDMR fata de Statul Ungar. Apreciez totusi ca membrii UDMR nu isi gasesc inca dupa 23 de ani identitatea. De altfel ei sunt cetateni romani care traiesc si muncesc in Satu Mare. Intelegeam daca era arborat steagul Autonomiei Satmarului :)). Cu toate acestea va felicit ramaneti in continuare vasali fara abnegatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.