Ultima actualizare: ieri, 21:59

Totul despre sex

Toamna sexului – Când e cineva prea bătrân pentru sex?

sexNiciodata. Datorita uimitoarei lor rezistente, organele sexuale pur si simplu nu se epuizeaza. Desi majoritatea femeilor isi pierd capacitatea de reproducere cam dupa 50 de ani, iar barbatii rareori devin tati dupa 70 de ani, actul sexual este posibil (si dorit) teoretic pana la plecarea catre o lume mai buna. De fapt, interesul sexual continuu si activitatea dupa 60 de ani sunt terapeutice – in toate sensurile.

 

Cum poate fi terapeutic sexul la acea varsta?

 Actul sexual si toate evenimentele care duc la el sunt fascinante, stimulante si excitante. Ele dau vietii noastre cotidiene mult din vitalitatea si verva ei. Barbatii si femeile care au renuntat la mare parte din  celelalte activitati ale lor precum slujba si cresterea unei familii au nevoie de mai mult – nu mai putin – sex decat inainte.

            Un barbat in varsta care-si petrece ultimii sai ani jucand carti duce o existenta trista in comparatie cu domnul care-si petrece zilele marcand intr-un alt fel de joc. O femeie in varsta care se leagana in balansoar tricotand s-ar putea sa descopere ca inca mai are multe de oferit daca ar avea sansa sa faca aceeasi miscare intr-un pat confortabil cu un partener dispus. Asta nu inseamna ca partenerii ar trebui sa se transforme in maniaci sexuali (orice ar insemna asta!), cautand mereu un mod de a-si excita libidoul vibrant. Dar mare parte din izolarea si depresia care insotesc varsta a treia pot fi evitate prin efectele sociale ale cautarii de parteneri sexuali potriviti. Daca s-ar gandi mai mult la sex, pensionarii n-ar trebui sa fie impinsi sa iasa si sa cunoasca oameni, problema ar fi mai degraba sa ii convingi sa se intoarca acasa seara.

 

Dar nu e oarecum indecent ca batranii sa faca sex?

E greu de inteles de ce. Daca e decent ca un cuplu sa faca sex la patruzeci si cinci de ani si indecent pentru aceiasi oameni sa faca acelasi lucru, in acelasi fel, cu aceleasi organe cand au saptezeci si cinci de ani, cineva are mintea incurcata.

O parte din confuzie se datoreaza parerii gresite existente de ani de zile ca sexul fara reproducere este ”pacatos”. Pe masura ce imbatranesc, multi cred ca nu mai au” motiv” pentru sex. Dar cine spune ca au nevoie de motiv? Actul sexual este un motiv in sine. Daca reproducerea este singurul motiv pentru sex, echipamentul sexual uman a fost supraproiectat. Un barbat are nevoie in timpul vietii de suficienta sperma cat sa creeze zece pana la doauzeci de copii. De fapt, la o ejaculare are de 250 000 de ori aceeasi cantitate. Pentru reproducere femeia are nevoie de suficiente ovule ca sa creeze o familie – dar are capacitatea sa creeze  peste 200 000, deci daca sexual ar fi doar reproducere, atunci organele sexuale ar trebui sa fie ca parul. Cand ajung la patruzeci si cinci de ani, ar trebui pur si simplu sa-ti cada. Din fericire nu este asa – ceea ce confirma faptul ca ar trebui sa le folosim pentru imensa placere pe care ne-o pot aduce. Si asta, desigur, este unul din adevaratele secrete ale sexualitatii.

 

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!
Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.