Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Voleibalistele de la CS ADEP, felicitate de primarul Dorel Coica

premiere volei cs adep primarie (23)Primarul Dorel Coica le-a felicitat astăzi pe fetele de la echipa de volei CS Adep-LPS Satu Mare, care au câștigat titlul național, primul astfel de premiu din istoria voleiului sătmărean.

 Antrenorul Adrian Pricop a spus că elevele sale au jucat alături de alte șapte echipe din țară și au câștigat fiecare meci cu scorul de 3-0, patru dintre jucătoare fiind selectate la lotul național. De altfel, din cele 12 eleve, 10 sunt din Satu Mare.

 “Doresc să le felicit pe fete pentru această performanță deosebită. În continuare ne propunem să promovăm sportul în Satu Mare și ne propunem să introducem în CSM mai multe discipline sportive printre care voleiul, tenisul. De asemenea ne dorim ca toate echipele să fie formate numai din sportivi sătmăreni”, a spus primarul.

Dorel Coica a ținut să precizeze că echipa de baschet CSM Satu Mare nu se desființează, cum se zvonește, însă nu va mai avea aceeași finanţare. Potrivit primarului, locul al treilea din campionat a fost obținut cu costuri enorme și sportive străine plătite din banii sătmărenilor. Noua politică este să fie sprijiniți mai mulți tinerii din municipiu, aceștia să aibă șanse de afirmare.

Am spus că în perioada cât voi fi primar promovăm talentele sătmărene. Nu mai vreau ca la echipele noastre, începând de la baschet, să aducem jucători de nu ştiu unde. Trebuie să încurajăm tineretul din Satu Mare să facă sport. O să restructurăm echipa de baschet. Nu ne propunem să facem performanţă, adică să tot ajungem pe locul trei de câţiva ani, dar cu nişte cheltuieli imense, ci ne propunem să fim pe un loc mediu în clasament dar să promovăm tinerii şi tinerele din Satu Mare“, a declarat edilul.        

Printre sporturile care vor primi finanțare mai consistentă se află și fotbalul, adică echipa Olimpia, promovată în liga a II-a.

Echipa de baschet merge mai departe. O să reducem foarte mult finanţarea, doresc să redistribui banii către copii talentaţi şi minunaţi pe care trebuie să-i promovăm. Bineînţeles o să susţinem mult mai consistent echipa de fotbal Olimpia care a promovat în liga a II-a“, a adăugat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.