Ziua Medicilor Veterinari, marcată la Satu Mare

15 mai 2013 | 0 comentarii

Ziua Medicilor VeterinariViceprimarul municipiului Satu Mare şi preşedintele Asociaţiei Medicilor Veterinari, dr. Radu Roca, a deschis miercuri, 15 mai, evenimentele organizate cu ocazia Zilei Medicilor Veterinari.

La deschiderea manifestării ştiinţifice, au participat şi prefectul dr. Eugeniu Avram, Victor Rogneanu – preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, dr. Corneliu Ceica – director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, medici şi personal auxiliar, colaboratori ai acestora.

Cu acest prilej s-a organizat un simpozion pe tema ,,Supravegherea sanitară veterinară a efectivelor de animale prin examene de laborator”.

Lucrările simpozionului au fost mediate de dr. Radu Roca în calitate de preşedinte al Asociației Medicilor Veterinari şi viceprimar  care în deschidere a afirmat:

,,Profesia de medic veterinar se dovedeşte a fi trainică şi cu siguranţă va exista şi în viitor într-o continuă dezvoltare. Atuul nostru principal a fost întotdeauna unitatea şi solidaritatea profesiei.

E necesar să facem să renască spiritul de corp medical veterinar şi să fim încrezători în priceperea şi capacitatea noastră de a ne adapta condiţiilor şi cerinţelor actuale.

Închei acest mesaj adresându-vă felicitări pentru sârguinţa pe care o depuneţi în realizarea meseriei dumneavoastră, succes în activitate, multă putere de muncă şi voie bună. La mulţi ani!

În 1994, ziua de 15 mai a fost aleasă pentru a sărbători anual Ziua Medicilor Veterinari. Ziua este aleasă pentru a marca momentul 15 mai 1861, dată la care domnitorul Ioan Cuza a înfiinţat, prin decret, “Şcoala de Medicină Veterinară” care a început să funcţioneze atunci în cadrul “Şcolii de Medicină şi Farmacie”, condusă de Carol Davila.

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest