Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Andreea Marin, îmbrăcată în oşancă, primită cu entuziasm de sute de femei

andreea marin valea mariei (1)Câteva sute de femei, dar și câțiva bărbați, din județul Satu Mare, în special din zona Oaşului au primit-o cu mult entuziasm pe Andreea Marin, la Școala Mamelor, eveniment organizat de deputatul Andreea Paul și Organizația Județeană de Femei a PDL.

Zâna Surprizelor și-a făcut apariţia îmbrăcată în costum oşenesc, ea recunoscând că-i place să poarte ţinutele din zonele folclorice. În glumă, aceasta a spus că garantat va slăbi un kilogram după ce va purta costumul greu timp de mai multe ore.

Printre cei prezenţi s-au aflat preşedintele filialei judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan, Preşedinta Organizaţiei Judeţene de Femei a PDL Satu Mare, Ileana Blidar, şi alţi membri marcanţi ai partidului.  

Deputatul PDL Andreea Paul a spus, în conferinţa de presă de dinaintea Şcolii Mamelor, că a dorit să organizeze acest eveniment la Satu Mare întrucât este judeţul cu cel mai mare număr de copii născuţi morţi, 9 din 1.000 de copii se nasc morţi, mai mult decât dublu faţă de media înregistrată la nivel naţional.

La fel de grav, rata mortalităţii infantile, adică numărul copiilor sub 1 an decedaţi, se ridică la 10,5‰, peste media naţională. Educaţia şi sistemul de sănătate locale strigă după ajutor. Peste 5.000 de copii din judeţul Satu Mare sunt afectaţi de plecarea părinţilor la muncă în străinătate. Dintre aceştia, unul din 3 copii cresc fără ambii părinţi şi sunt lăsaţi în grija bunicilor sau a unor rude”, a precizat Andreea Paul.

Aceasta a arătat că din cele opt iniţiative legislative avute, patru vizează mamele: mărirea alocaţiei, oferirea unui tichet de 100 de lei pentru a facilita pregătirea copilului după ore, transformarea programului Laptele şi Cornul cu o masă caldă, respectiv stabilirea zilei de 2 iunie Ziua Naţională a Adopţiei.

La rândul său, Andreea Marin, a apreciat frumusețea Țării Oașului, oamenii din zonă, cunoscând faptul că mulți pleacă la muncă în străinătate, își lasă copii în țară, își construiesc vile impozante dar uită cel mai important lucru, să trăiască alături de cei dragi lor.

Vedeta a explicat că Şcoala Mamelor are mai multe centre în ţară unde se pot adresa femeile, una dintre cele mai mari probleme fiind depresia.

“În ultimii ani, atât de stresanţi au apărut probleme care înainte erau doar poveşti, din păcate, şi în România. Andreea Paul a fost omul care a acceptat să fie alături de noi încă de la începutul acestui proiect. Ideea e că avem un echilibru, femeia la noi e educată să se dedice mai mult celorlalţi, uită de sine şi la un moment dat acest dezechilibru, când vorbim de viaţa profesională, viaţa de familie şi dorinţele proprii, duce la probleme reale, la punctul în care femeia româncă ajunge să spună: Am trecut degeaba prin anii ăştia“, a declarat Andreea Marin.

Aceasta a explicat că dacă la început erau doar femei, pe parcurs au apărut şi bărbaţi şi copii, fiind concepute programe pentru toți.

Pleci departe de casă ca să le fie mai copiilor tăi, dar uiţi să te mi opreşti la un moment dat, şi uiţi de nevoia primară pe care cei dragi ţie o au: prezenţa ta lângă ei“, a subliniat Andreea Marin.

În timpul întâlnirii, femeile au avut ocazia să-şi spună probleme, având loc o discuție interactivă cu Andreea Marin și Andreea Paul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.