Ultima actualizare: azi, 13:46
PDL Satu Mare la Bruxelles
Locale

Andreea Paul – Oșeni și sătmăreni de Belgia, în vizită la Parlamentul European

PDL Satu Mare la BruxellesCălătoriile îți deschid ochii, îți dau idei și speranță într-o viață mai bună și la tine în țară. Săptămâna aceasta, împreună cu douăzeci și patru de oșeni și sătmăreni, am ajuns tocmai la Parlamentul European în Bruxelles, Belgia, între 3 și 5 iunie. Am reușit acest lucru datorită susținerii europarlamentarului PDL Traian Ungureanu. Cunoaște Europa, cunoaște-te pe tine!

La Parlamentul European, împreună cu Traian Ungureanu, am discutat despre modul în care se iau deciziile europene cu impact direct asupra românilor, despre cele peste două treimi din legile românești care preiau deciziile europene, despre provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană, dar și România la momentul actual: decalajele între statele UE, șomajul în rândul tinerilor și criza din zona euro. Soluțiile sunt clare: creșterea productivității și dezvoltarea economică a regiunilor. Și nu de puține ori m-am gândit la Țara Oașului. O Țară a Oașului bogată, dar izolată de către actualele autorități. Ce fac tinerii din Oaș, vor pleca și ei precum parinții lor?

Împreună cu oșenii mei am cunoscut atmosfera multiculturală a orașului Bruxelles și am vizitat principalele obiective turistice locale. Nu a lipsit nici petrecerea în stil tipic românesc cu puternice accente oșenești de la un restaurant din centrul orașului, care i-a antrenat și pe ceilalți turiști prezenți.

Bucurie mai mare decât vizita de acum de la Bruxelles rar am avut: să merg împreună cu tinerii, cu prietenii mei sătmăreni și oșeni, tocmai acum la vârsta la care ei se hotărăsc în privința drumului lor în viața și pun întrebări privind viitorul lor personal. Vă spun, este o experiență unică. Și mă gândesc că o astfel de vizită la vârsta potrivită pentru tinerii din Oaș, din întregul județ sătmărean trebuie sa devină o permanență.

 

Andreea PAUL,

Deputat de Țara Oașului, Satu Mare

 

Un comentariu

  1. Corcoduse Răspunde

    Draga Doamna

    Osenii nu sint ai tai, nu au fost ai tai, si nu vor fi in veci…Aduti aminte ca nu ai fost votata de majoritatea lor si ca ai ajuns dintr-o intimplare acolo unde esti.
    Si v-as ruga sa ne faceti un bilant al dvs personal despre realizarile din acest mandat privitor la Tara Oasului. Va rog sa nu postati conferinte, convorbiri, sedinte de partid, intrevederi de lucru, pareri personale, latraturi catre adversarii politici, “solutii clare” neaplicate in practica, jurnale de calatorie…si alte manevre cosmetizate de inducere in eroare.
    Va asteptam cu drag pe dvs. si pe Andreea Marin pe 19 iunie; doua doamne divortate care vor vorbi unei comunitati, unde rata de divorturi este una dintre cele mai mici, despre cum este sa fi mama si femeie in ziua de azi…abia ma mai pot abtine pina atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
sfintire pictura biserica ortodoxa Vetis
Prea Sfințitul Iustin Sigheteanul a sfințit pictura și iconostasul bisericii ortodoxe ”Nașterea Maicii Domnului” din Vetiș

Duminică, 9 iunie, a fost o zi deosebită pentru enoriașii bisericii ortodoxe cu hramul ”Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Vetiș,...

Închide