Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Aproximativ 50 deținuți de la Penitenciarul Satu Mare, recalificați profesional

program recalificare detinuti (11)Aproximativ 50 de deținuți de la Penitenciarul Satu Mare au obținut certificate de calificare profesională, în cadrul ”Programului interregional integrat de calificare/recalificare profesională a persoanelor private de libertate”.

Directorul Penitenciarului Satu Mare, Ioan Iuga, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că beneficiarul proiectului este Penitenciarul Timişoara, iar Satu Mare, alături de Penitenciarul Botoşani, Fundaţia Şcoala de Afaceri şi Meserii Timişoara şi S.C. Medlife SA Bucureşti sunt parteneri.

Obiectivul principal al proiectului este facilitarea accesului pe piaţa forţei de muncă pentru un grup de 800 de persoane private de libertate din penitenciarele Timişoara, Botoşani şi Satu Mare, prin programe de calificare/recalificare profesională, teoretică şi practică, în domenii cu necesar ridicat de forţă de muncă.

Activităţile proiectului au în vedere dobândirea de abilităţi comportamentale de către persoanele private de libertate, care să sporească şansele acestora de integrare socială şi pe piaţa muncii după eliberare. Deținuții sunt calificați în domeniile: lucrător finisor pentru construcţii, tâmplar universal, confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice şi lucrător în creşterea animalelor.

La nivelul Penitenciarului Satu Mare, 48 de persoane private de libertate au obținut certificate de calificare profesională. În cadrul proiectului, a fost prevăzut un număr de 100 de deținuți din Satu Mare, care să fie calificați/recalificați profesional.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”, Axa prioritară 6 – “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2 – “Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, ID POSDRU 96/6.2/S/61909.

 

 

 

 

 

Un comentariu

  1. . Răspunde

    lasa ca acolo toti se recalifica nu numa 50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.