Ultima actualizare: azi, 21:16
Locale

Casa de Pensii Satu Mare, locul 3 la nivel național

Eugenia Sabou

Eugenia Sabou

Conducerile Casei Judeţene de Pensii şi a Agenţiei Judeţene pentru ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare şi-au prezentat rapoartele de activitate, astăzi, în şedinţa Colegiului Prefectural.

Directorul Casei de Pensii, Eugenia Sabou, a prezentat situaţia pensiilor din judeţ la sfârşitul anului trecut şi o comparaţie la 1 iunie 2013.

Astfel, la sfârșitul anului 2012 în evidența Casei de Pensii Satu Mare existau 83.508 pensionari și un număr de 94.607 dosare (de pensii + indemnizații ).  La 1 iunie 2012 au fost 84.211 pensionari, iar la 1 iunie 2013, 83.005.

Pe primele 5 luni ale anului 2013 au fost soluționate 5.873 cereri privind drepturi de pensie și 1.576 cereri privind acordarea ajutorului de deces, în sumă totală de 3.383.768 lei. Până la această dată au fost primite în audiențe un număr de 441 persoane.

În acest an au fost valorificate 993 bilete de tratament din 1127 primite.

“Una dintre preocupările CJP Satu Mare este stabilirea şi plata drepturilor de pensii internaţionale, astfel că astăzi avem în plată 1.048 de pensionari cu domiciliul în străinătate şi drepturi stabilite pentru perioada lucrată în România şi avem peste 4.500 de solicitări de drepturi de pensii şi stagii de cotizare pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Colaborăm cu 21 de state membre ale Uniunii Europene, precum şi cu alte state printre care Elveţia, Canada, Republica Moldova şi Israel”, a declarat Eugenia Sabou.

Șefa Casei de Pensii a precizat că instituția pe care o conduce se află pe locul 3 național în privința îndeplinirii indicatorilor, potrivit unui sondaj.

Prefectul Eugeniu Avrama  a ţinut să precizeze că la casa de Pensii se lucrează foarte bine, nu au fost reclamaţii.

Totodată, directorul AJOFM a prezentat pe scurt activitatea dina cest an, axându-se în principal pe bursa locurilor de muncă. 

Un comentariu

 1. S. G. Răspunde

  Despre ce punctaj poate fi vorba:
  -numar de morti pentru a ramane fonduri necheltuite?
  -numar de dosare ale pensionarilor rezolvate?pai nu de asta se ocupa?
  -respectarea legislatiei? Pai are alta?
  -numar de bilete distribuite?pai nu le aduce tanti i se dau,prefentiala este doar repartitia!
  -cei primiti in audienta?pai de respectarea legii au venit sau de altceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.