Ultima actualizare: ieri, 21:57
dintisoriada, Clinica Sfantul Anton
Locale

Dinţişoriada a adunat sute de copii

dintisoriada, Clinica Sfantul Anton“Dinţişoriada” este o campanie iniţiată de un post de radio, în colaborare cu Clinica SFÂNTUL ANTON, Colegiul medicilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Fundaţia Maria şi cu sprijinul primăriei Satu Mare, prin viceprimarii Papici Marcela şi Radu Roca.

Această campanie are ca scop promovarea PROFILAXIEI, ceea ce presupune prevenirea apariţiei cariilor dentare şi are ca țintă informarea preşcolarilor şi şcolarilor din Satu Mare.

Campania s-a derulat pe o perioada de 2 luni, având debutul pe data de 02.04.2013 la Școala gimnazială “Grigore Moisil” , şi a continuat la școlile “Mircea Eliade”, “Avram Iancu “, Şcoala numărul 10 , “Osvareu” din Botiz şi grădiniţele “Dumbrava Minunată”, “Draga Mea”, “Voinicelul”, “Guliver”, GPP Nr. 9 şi Gradiniţa 14 Mai. 

În cadrul acestor instituţii şcolare, organizatorii au susținut o oră informativă cu noţiuni teoretice adaptate grupei de vârstă şi probe practice şi interactive. Acestea vizau tehnica corectă de periaj, piramida alimentară, tehnica de sigilare şi fluorizare.

Finalul campaniei a avut loc pe data 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, la scena din P-ţa 25 Octombrie, unde copii împreuna cu cadrele didactice s-au prezentat cu câte un moment artistic şi creativ, unde au fost jurizati si premiati.

Finalul a fost unul fericit, atât pentru stomatologii de la Clinica Sfântul Anton pentru că au putut ajuta în mod direct în educarea stomatologică, cât şi pentru copii care pe lângă informațiile dobândite în ceea ce privește igiena bucală au avut șansa de a-şi dezvolta imaginaţia prin momentele pregătite pentru scenă, unde cu siguranță a avut un impact pozitiv asupra lor.

Ca o paralela a acestei acțiuni care vizează atât copii educații cât şi pe cei nevoiaşi, Dr. Cosmin Raţiu împreună cu stomatologii Clinicii Sfântul Anton, au făcut copiii nevoiaşi fericiţi de ziua lor în mai multe localități, unde au mers cu alimente, haine şi jucării. De menționat faptul ca deși erau jucării pentru toți, aceștia au fost stimulaţi să le obțină pe baza unui concurs de desenat!

Au contribuit la cele doua acțiuni medicii: Dr. Ratiu Cosmin, Dr. Ratiu Cosmina, Dr. Mihalca Lorena, Dr. Libotean Alexandra, Dr. Pop Dochia, Dr. Crăciun Ovidiu.

    

Pearl Beauty Center

5 comentarii

 1. Ana Răspunde

  Frumoasa actiune! Felicitari organizatorilor!

 2. Simona Răspunde

  Felicitari, domnule dr Ratiu!

 3. Raluca Răspunde

  E importanta profilaxia! Felicitari domnule doctor!

 4. Doru Răspunde

  Unde e doamna Laura Bota? Lipseste din peisaj la o asemenea actiune! Nu mai e stomatolog?

 5. Gergo Butka Răspunde

  Felicitări domnule consilier Dr. Cosmin Ratiu pentru implicarea in acest proiect deosebit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.