Ultima actualizare: azi, 14:35
Locale

DNA verifică examinările de la Poliţia de Frontieră Satu Mare

disponibilizati frontiera (5)Direcţia Naţională Anticorupţie – Biroul Oradea verifică modul în care au fost efectuate examinările la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare în anul 2011, când au fost concediate 82 de persoane.

Trei dintre cei disponibilizaţi, Călin Lup, Alexandru Savu şi Marius Paşcalău, au susţinut astăzi o conferinţă de presă pe această temă, afirmând că examinarea din iulie 2011 s-a făcut ilegal şi se doreşte muşamalizarea cazului.

După ce au descoperit că testul grilă ar conţine „un cod”, adică avea ascunse răspunsurile corecte în poziţionarea semnelor de punctuaţie, disponibilizaţii au depus sesizări scrise la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Teritorial Satu Mare, la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, dar i-au înmânat şi ministrului de Interne Radu Stroe o petiţie pe această temă.

Potrivit acestora, prin respectarea codului, testul organizat în Satu Mare asigură o notă minimă de 7,5, iar cel din Negreşti Oaş de nota 8.

O altă nemulţumire a acestora constă în menţinerea în funcţii a unor agenţi care au obţinut nota 2 sau 3 la examenul scris, dar au luat note foarte mari la interviu.

Aceştia au atacat în instanţă deciziile de concediere, alături de ei mai fiind alţi 25 de foşti angajaţi, angajându-şi un avocat din Tulcea, însă mulţi au pierdut procesele în primă instanţă. Poliţiştii concediaţi speră ca acum, după descoperirea „testelor măsluite” să obţină anularea examinării.

Cei trei disponibilizați, prezenţi la conferinţă, au fost deja citaţi la DNA pentru audieri în acest caz, urmând să fie audiați şi cei implicați în desfășurarea concursului, precum și alţi foşti colegi din IJPF Satu Mare.

12 comentarii

 1. Simina Ghiz Răspunde

  prostii, slaba pregatire a acestora i-a adus in aceasta situatie

 2. constantin.stan Răspunde

  Sunt indignat.

 3. marcel Răspunde

  ai dreptate, daca erau pregatiti ar fi luat nota mare si azi nu se aflau in aceasta sitatie.

 4. benis Răspunde

  da cine naiba a dactilografiat testele alea? vreun imbecil care avea mintea in alta parte? i-o fi alunecat degetul pe tastatura.

 5. c-tin.s tarna Răspunde

  Imi pare foarte rau pentru colegii care au fost disponibilizati in anul 2011, unii dintre ei fiindu-mi prieteni buni, dar consider de cuviinta ca pot sa-mi dau si eu cu parerea, fiind unul dintre cei care au participat la acele examene.
  Pot sa spun ca la acel moment la toti ne-a fost frica sa nu fi fost unul dintre cei dati afara.
  Cu aceasta ocazie imi exprim indignarea fata de cei care contesta acele examene ( cunoscand multi dintre ei bine, dupa cum am amintit mai sus ), pentru felul in care denigreaza aceasta institutie si pe cei care in conditii vitrege, din foarte multe puncte de vedere ( meteorologice, financiare, etc. ), isi indeplinesc atributiile de serviciu intr-un mod exemplar; aruncand cu noroi si defaimandu-i in toate modurile posibile.
  Pot sa afirm cu toata sinceritatea si constiinta impacata, ca as putea sa mai sustin aceste examene oricand, fiind convins ca am sa le promovez, deoarece am vazut note note de 2,3 sau 4 obtinute de fostii colegi care acum sunt nemultumiti.
  De ce nu au obtinut un minim 7, nota care le-ar fi asigurat locul de munca?
  In privinta modului de organizare a concursului si a comisiilor de examinare, din punctul meu de vedere sunt ferm convins ca acesta s-a desfasurat intr-un mod corect si de normalitate perfecta, acesti contestatari fiind constienti cum fiecare participant la examen s-a prezentat cu testul lui ( unde a incercuit raspunsurile pe care el le-a crezut ca fiind corecte ) la comisia de corectare si in prezenta martorilor ( si ei participanti la concurs, si fiind la fiecare examinant altii ), au obtinut acele note foarte mici care nu aduc cinste, onoare sau prestigiu Politiei de Frontiera si cu care mie mi-ar fi fost rusine sa raman in cadrul acestei institutii ( cel putin asa s-a intamplat in sala in care am sustinut eu examenul ).
  Deci domnilor colegi, tinand cont de faptul ca nici eu si nici dumneavoastra nu suntem responsabili pentru restructurarile din anul 2011, va rog nu mai aruncati cu noroi, defaimati si denigrati institutia din care pana nu demult ati facut parte si pe cei care isi desfasoara activitatea in ea.
  Va mulumesc.

  • matrozul nauc si mereu chior de beat Răspunde

   Corect comentariul.Dar:acele semne au reprezentat sau nu ceva?Asta-i intrebarea! Cand se raspunde la ea atunci se poate aprecia ca unii sunt bine pregatiti si alti prosti gramada.

 6. interesu poarta fusta Răspunde

  domnule presedinte stef se aude prin targ ca v adepasit subprefectul sasu in materie de relatii extraconjugale tocmai si a mutat influenta de la doamna sefa itm la o curajoasa domnita de la politia economica.cica s ar pregati omu de sosirea unor mici dosarele de pe la dna cu mici fonduri europene de cateva milioane de euro sifonate de pe la primarii pe traseul dicu levente.vom reveni cu amanunte si cu numele domnitei

 7. lol Răspunde

  Marius Pascalau? lol
  ce bine ii mai era lui pe intrare la caldurica…

 8. Andrei Sorin Răspunde

  Domnilor politisti disponibilizati pana nu este arestat infractorul sef WC care a distrus Politia de Frontiera Romana inca din 1990 cand cu ajutorul actualului deputat ( tot infractor si asta ) a ajuns ofiter de politie dintr-un inginer anagramat si batut in cap, iar mafia din PDL l-a inscaunat sef de arma pentru a sluji celui mai ordinar partid politic din Romania si dobitocilor care fac parte din el nu veti reusi mare lucru….cat te mai rabda pamantul nenorocitule?

 9. Marian Stanescu Răspunde

  assa

  eee+

  da 3

  i

  nu vaaa

  nu va las
  a

  nu va va lasati fratilor or

  nu va laasti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.