Ultima actualizare: azi, 19:11
Locale

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, ridicat de DNA

chereches catalin primar Baia MarePrimarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost ridicat marţi de procurorii anticorupţie pentru audieri în dosarul în care este suspectat de achiziţii publice ilegale, au informat surse judiciare, citate de Agerpres.

Edilul a evitat să dea declaraţii presei. Procurorii DNA continuă cercetările în acest caz. 

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au efectuat în cursul zilei de marţi mai multe descinderi la o serie de firme din municipiul Baia Mare ce au o legătură directă cu administraţia, printre care se află şi trustul media Emaramureş, care ar fi deţinut de edil prin intermediul unui apropiat al său, Cristian Şpan. 

De asemenea, procurorii au ridicat din sediul primăriei şi redacţiei Emaramureş documente şi calculatoare care indică o posibilă legătură dintre administraţia locală şi entitatea media. 

Procurorii au fost interesaţi şi de legăturile primarului Cherecheş cu firma XS Sud Compani Baia Mare, deţinută de omul de afaceri Ioan Baltă care din luna martie este cercetat în libertate pentru infracţiuni economice. Acesta este şi proprietarul cotidianului “Informaţia Zilei” de Maramureş şi al postului local “Maramureş tv”. Firma XS Sud Compani are relaţii contractuale cu Primăria Baia Mare şi a executat în ultimii ani reparaţii de drumuri. 

Cercetările au fost extinse şi spre firma “Construrom” din Baia Mare deţinută de omul de afaceri Viorel Zoicaş, şi acesta deţinătorul postului de televiziune regional “Impact” şi al unei frecvenţe radio oferite în franciză omului de afaceri Corin Cherecheş, proprietarul ziarului “Glasul Maramureşului” şi al postul “Axa tv”. 

Procurorii DNA au efectuat percheziţii şi la domiciliul omului de afaceri Cristian Şpan, un interpus care administrează afacerea de media a primarului Cătălin Cherecheş. Trustul de media Emaramureş a fost achiziţionat de Şpan în urma unei tranzacţii dintre firma sa şi Inserv Media contra sumei de 380.000 de euro la începutul lunii martie. Primarul ar fi cumpărat trustul media după ce unul dintre realizatorii tv îi solicitau în modul repetat să prezinte cheltuielile reale a primăriei pe anul 2012 şi modul în care va garanta un împrumut bancar pe termen mediu pentru dezvoltarea unor proiecte locale. 

 

Totodată, procurorii DNA s-au arătat interesaţi şi de relaţiile financiare ale primăriei cu o serie de cluburi sportive ce anual primesc sume considerabile din bugetul local, printre care şi echipa HCM Baia Mare, ce a cucerit de curând titlul de campioană a României la handbal masculin. Directorul sportiv al HCM Baia Mare, Daniel Kotecz, a confirmat că procurorii au fost interesaţi de relaţiile clubului cu primăria. 

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, s-a aflat recent în centrul unui scandal public după ce a apărut în mai multe fotografii alături de Elena Udrea, care ar fi fost invitată de edil să participe la mai multe evenimente mondene în oraş. Cherecheş a dezminţit că între el şi Elena Udrea ar exista o relaţie afectivă. La câteva zile după ce s-a afişat în public cu primarul Cătălin Cherecheş, Elena Udrea şi-a anunţat divorţul. AGERPRES

8 comentarii

 1. Fidelia Răspunde

  Foarte bine! Fura de rup politicineii! De Govor nu se ocupa organele statului?

 2. Liberal Răspunde

  Dupa modelul Anghel, face cativa ani de puscarie si apoi vine consilier in cabinetul lui Stef.

 3. bledea cel prafos si siringile de aur Răspunde

  urmeaza castorica partulica dar el sa speram ca va merge la mititica

 4. mihai gay cui Răspunde

  mai ce bine a mere valerica castorica partaica la parnaica cu mihaita acolo se vor putea iubi si droga in voie.le vom trimite si niste spirt sa aiba ce bea

 5. Lati Răspunde

  Mai fideluta ii fi cumva un mare lacheu al homosexualului senator?fugi de el ca dracu de tamaie ca ți-o trage la dos.Iar dacă îți place ramai cu el…..))))))

 6. Zoli Răspunde

  Nu mai spuneti de senator homocos nimic che la noi UDMR nu văzut așa ceva.Lesati la dracu che nu mai are nimeni hazna la el.Draghe senator tu fu…ut la noi,nu la c..r ci la cap noi spunem la tine che trebuie pleci che nu este frumos un HOMOCOS se fie la senat.Dache nu este la tine mașina noi ducem pe tine pana la Debaca gratis ,asta este bistos

 7. Zoli Răspunde

  Domnu senator uitat sa spun la tine che astept răspuns gyorsan se nu merge mașina la alte parte si tu trebuie merge pe jos la Debica

 8. Vasi Răspunde

  Gyo uita mă ca o zinit si ungurii in ajutoru nost, noi le multamim si ii chemam duminica cu noi la Dabaca ca acolo ii mare sărbătoare da Rusalii si o vede si Homalau nost coabitare între oseni si unguri .Si apoi cand om straga cu tati jos senatoru Homalau sa vez ce veselie a si acolo.Ca de atâta rusine lom face pana a fuji in lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.