Ultima actualizare: azi, 11:56

hasis
Locale

Sătmăreni prinși cu droguri la Zalău. Au vrut să vândă 900 g de hașiș

hasisSătmăreni prinși cu droguri la Zalău. Patru bărbaţi din Satu Mare au fost prinși de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Sălaj în timp ce încercau să vândă droguri de risc.

Potrivit informaţiilor furnizate presei de către procurori, în primăvara anului 2013, I.R., S.C.S., R.I.M. şi D.B.E. au achiziţionat din străinătate 900 grame de haşiş, în valoare de circa 10.000 de euro, cantitate pe care, ulterior, au introdus-o în ţară. Pentru a putea valorifica drogurile unor tineri din Zalău şi Satu Mare, aceștia au împărţit respectiva cantitate în diferite cantităţi mai mici, respectiv în „batoane” a câte 2-10 grame. Gramul era vândut sume cuprinse între 40 şi 50 de lei gramul.
În data de 24 mai, aceștia au vândut unor tineri din Zalău 10 grame de haşiş pentru suma de 450 de lei, care au vândut mai departe drogurile altor tineri din judeţ cu 50-60 de lei gramul.
Pe fir au intrat investigatorii, care au cumpărat două grame de haşiş și ulterior 40 de grame.

Joi, 6 iunie, doi dintre sătmăreni, I.R. şi S.C.S., au fost prinşi în flagrant delict în timp ce încercau să vândă 100 de grame de haşiş pentru suma 4.000 de lei.

Acţiunea a fost coordonată de către procurorii DIICOT Sălaj, cu participarea lucrătorilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii organizate Sălaj şi cu sprijinul Serviciului de informaţii şi Protecţie Internă Sălaj, Serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare şi jandarmilor sălăjeni.
După flagrant au fost efectuate percheziţii domiciliare, polițiștii descoperind peste 600 de grame de haşiș la locuinţele a trei dintre bărbaţi.

În locuinţa lui I.R. au fost descoperite 6 grame de haşiş iar în locuinţa lui S.C.S., 46 grame de haşiş, un cântar electronic de mare precizie folosit pentru cântărirea drogurilor şi un cuţit folosit pentru proporţionarea drogurilor. La locuinţa lui D.B.E. au fost găsite aproape 600 de grame de haşiş, ascunsă în subsolul blocului în care locuia.
În baza mandatelor de aducere emise pe numele suspecţilor – I.R., S.C.S., R.I.M. şi D.B.E. – lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj i-au prezentat pe aceştia la sediul DIICOT Sălaj. Procurorul de caz a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru trei dintre învinuiţi, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cel de-al patrulea va fi cercetat în stare de libertate.
Procurorii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale desfăşurate de către aceştia sau de alte persoane implicate, pentru identificarea tuturor consumatorilor care au achiziţionat astfel de droguri.
Documentarea activităţii infracţionale s-a realizat cu sprijinul operativ şi informativ al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.