Ultima actualizare: azi, 16:14
Ziua Copilului Satu Mare
Locale

Ziua Copilului la Satu Mare

Ziua Copilului Satu Mare

Ziua Copilului Satu Mare

Ziua Internațională a Copilului a fost marcată astăzi cu mare fast la Satu Mare, evenimentele fiind cuprinse în programul Zilelor Oraşului Satu Mare. Actorii principali ai acestei zile au fost copiii sătmărenilor, fiecare instituție școlară din municipiu făcând o paradă a juniorilor.

Din P-ța Libertății și până în P-ța 25 Octombrie, grădinițele, școlile și liceele din Satu Mare au făcut o paradă a copiilor, elevilor, majoretelor și minoretelor pe acompaniamentul fanfarei din Foieni. Copiii însoțiți de părinți, educatoare, profesori și prieteni au fost întâmpinați la scena din P-ța 25 Octombrie de amfitrionul evenimentului, Ovidiu Matioc, acesta spunând câteva cuvinte despre fiecare instituție școlară în parte.

Deputatul PDL Andreea Paul alături președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, Ileana Blidar, Laura Bota și alte doamne ale Organizației de Femei, au dăruit Diplome de ”Copil Minunat” copiilor prezenți în centrul orașului. ”Ca mamă, transmit tuturor copiilor La mulți ani! Aceste diplome sunt oferite pentru că fiecare copil are o aptitudine, un talent, un suflet, are ceea ce îi trebuie unui sătmărean să performeze în viitor”, a declarat Andreea Paul.

Membrii Forța Civică Satu Mare au sărbătorit ziua de 1 iunie pe străzile orașului, unde au dăruit copiilor baloane albastre și le-au urat la mulți ani, micuților însoțiți de părinții lor. Au fost împărțite peste 300 de baloane și peste 300 de zâmbete au  venit din suflet, atât din partea membrilor Forța Civică, cât și din partea copiilor și a părinților.

Prin acest gest, Forța Civică Satu Mare a avut dorința de a aduce bucurie în sufletele sărbătoriților zilei de astăzi.

De ziua lor, cei mici au parte de multe spectacole de teatru, ventrilocie, pictură pe față și programe artistice.

La mulți ani tuturor copiilor din Satu Mare!

15 comentarii

 1. miha Răspunde

  Chiar trebuie sa politizati si ziua copilului .
  Vass si baba Bota in primplan .
  Nu mai suntem curiosi de pdl .

  • ela Răspunde

   Si STEFut cel Mare ce face, nu politizeaza Ziua Copilului? Nici noi, ce nu sintem cu Puterea ce ne-a inrobit, desi ne-a promis binele, nu mai sintem curiosi de usl.Ciuda, ciuda, sic-sic-sic!

 2. danuta Răspunde

  Nu stiu cum sunt ceilalti copii din celelalte zone ale tarii , dar acestia sunt cei mai frumosi,cei mai destepti, cei mai haiosi si draguti si cei mai grozavi copii si tineri satmareni de pe planeta! Bravo, copii minunati ! Bravo voua, parinti de copii minunati! A fost superb si frumos spectacolul si prezenta voastra plina de culoare si veselie!

  A fost emotionanta defilarea elevilor si dascalilor grupata sub pancarda si culoarea distincta fiecarei institutii de invatamant! Toti au fost minunati!

  Nu cred sa fi fost vreodata o zi de 1 Iunie sarbatorita/gandita atat de frumos si vesel, cu dragoste pentru copiii si tinerii satmareni ! Spectacolele date de cei mici,in care au dansat cu pompoanele lor rosii ca niste mari artisti fara nici un pic de trac sau cat de extraordinar au cantat surorile Fedorca sunt doar cateva momente deosebite!…Spectalolul prichindeilor si tinuta lor colorata si vesela au fost de nota zece,doamnelor educatoare! Felicitari!

  Bravo,organizatorilor! Bravo, Primaria Satu Mare! Felicitari si doamnelor care au impartit diplome de “COPIL MINUNAT” copiilor minunati !…

  La MULTI ANI ! tuturor copiilor si tinerilor minunati din Satu Mare si parintilor minunati ai lor!…

  • Samberg Răspunde

   Defilare? Ca in timpul lui Ceausescu. Va cred ca va placut. Au facut in locul lui 1mai defilare de 1iunie. Unde au fost amplasate dodgemurile si celalalte jucarii, era murdarie, praf etc. Copii satmareni merita mai mult. Nu tiganiada. Multumim Primaria Satu Mare!

   • Dascal Răspunde

    Pe cand DACIADA uselista satmareana? Luna asta?! De ziua judetului va avea loc cea mai inteligenta manifestare dedicata judetului, promovata de cel ce a visat-o, un geniu al politicii satmarene, organizata pe bani publici! N-avem ce face cu banii, trebuie sa inventam tot felul de zile! Halal administratie uselista!

   • danuta Răspunde

    A fost o zapaceala minunata de ziua lor, prietene! Pentru o clipa, prichindeii si tinerii satmareni s-au simtit centrul Universului- citeste-le bucuria de pe fete, citeste-le mandria de-a apartine unei anume institutii de invatamant-fie ea gradinita, scoala generala sau liceu!…

    Da-o naibii de politica! Cui ii pasa de lupta voastra politica, acum?!…Degeaba cauti nod in papura, degeaba carcotesti verde de ciuda, BUCURIA copiilor si dascalilor de-a fi centrul Universului pentru o clipa NU SE STERGE …A fost o emotie si-o bucurie reala,electrizanta din partea lor…Chiar au trait o Zi a copilului minunata!…(N-o distruge, te rog, politizand-o…).

    • florin Răspunde

     Defilarea liceului eminescu a fost de toata jena. In loc sa fie parada elevilor, in fruntea convoiului erau profesorii. Rusine domnilor dascali. Trebuia sa fie defilarea copiilor nu a domniilor voastre. Plecati-va capul in fata copiilor ce v-au stat in dos si a celorlalti dascali care au preferat sa stea in lateral sau chiar in spate.

     • danuta

      Dascalii acestui liceu au facut ca pana si tontii de elevi de la Cantemir sa auda de Colegiul Eminescu din Satu Mare, prietene Florin! Dascalii de aici sunt in elita dascalilor din tara! Tot respectul pentru dansii ! Ca si pt ceilalti dascali inimosi si minunati!

      Calcati in picioare politicienii/parlamentarii daca vreti – sunt multi si de prisos! Vin Europarlamentarele – pastrati-va fortele intunecate pt parlamenari! Va rog frumos, respectati dascalii orasului, sunt minunati !…Ofera infinit de mult pentru cat primesc de putin!…Si e al naibii de trist! Si nedrept! Cel putin RESPECT sa le oferim, va rog!!!

     • florin

      Danuta, asta este respectul fata de profesori? Ca tontii de elevi de la Cantemir au auzit de dascalii de la Eminescu?

     • danuta

      Ai perfecta dreptate,Florin,am gresit, am fost ireverentioasa fata de elevii acestia(desi, pt majoritatea lor SM sau BM e “tot aia!”), mai ales ca Cantemir i-a dat, de pilda, pe Patapievici ori pe Cartarescu…M-a luat valul, imi cer scuze!

      Si totusi, dascalii de la Eminescu, in particular, si cei din Satu Mare , in general, sunt cei mai minunati dascali din tara ! Si, daca imi permiti, DE PE TOATA PLANETA,alaturi de prichindeii si elevii minunati de frumosi si draguti si ambitiosi, pentru ca sunt satmareni!Sa nu te superi, te rog…

 3. satmarean Răspunde

  La multi ani irinuca

 4. de Ziua judetului, d-lui presedinte Stef, cu drag! Răspunde

  Către Consiliul Judeţean Satu Mare –

  Domnului preşedinte ADRIAN STEF,

  În temeiul art. 6 din Legea privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă solicit să-mi comunicaţi următoarele informaţii:
  1. Numărul angajaţilor din Consiliul Judeţean şi din instituţiile subordonate (Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Spitalul Judeţean, Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană, Aeroport, ADI – Luna Şes, ADI – Apă) la data de 1 iulie 2012 şi numărul actual de angajaţi din aceste instituţii, urmând să precizaţi numărul de posturi nou înfiinţate (de conducere şi de execuţie).
  2. Dacă în aparatul Consiliului Judeţean sau în instituţiile subordonate sunt angajate rude (fraţi, surori, nurori, cumnaţi ş.a.) sau amante ale preşedintelui sau vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, urmând să le precizaţi numele, prenumele, gradul de rudenie, funcţia şi salariul net.
  3. Sumele alocate de Consiliul Judeţean instituţiilor de presă locale (ziare, televiziuni, posturi de radio) din 1 ianuarie 2009 până în prezent , defalcate pe ani şi pe mijloace massmedia.
  4. Sumele alocate de Consiliul Judeţean societăţilor comerciale care au asigurat servicii de protecţie şi pază la sediu şi la instituţiile subordonate din 1 ianuarie 2009 până în prezent, defalcate pe ani şi pe societăţile executante, împreună cu procesele verbale de licitaţie şi cu contractele încheiate în acest sens.
  5. Societăţile comerciale cu care au fost încheiate contracte de asfaltare şi de deszăpezire din 1 ianuarie 2009 până în prezent, urmând să precizaţi sumele achitate acestora anual şi să anexaţi procesele verbale de licitaţie şi contractele aferente.
  6. Societăţile comerciale cu care au fost efectuate lucrări la instituţiile subordonate (ADI – Luna Şes, ADI – Apă, Spitalul Judeţean, Aeroport, Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Muzeul Judeţean, Biblioteca Judeţeană), împreună cu copiile de pe procesele verbale de licitaţie şi cu contractele aferente.
  7. Copii de pe delegaţiile pentru deplasările în ţară şi în străinătate efectuate de preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean din 1 ianuarie 2009 până în prezent.
  8. Cuantumul cheltuielilor achitate lunar de Consiliul Judeţean pentru utilităţi (gaz metan, energie electrică) şi modul de distribuire al acestora pe birouri/suprafaţă/personal.
  9. Consumul lunar de carburanţi al Consiliului Judeţean şi dacă este permisă folosirea autoturismelor de serviciu şi după program (după-amiaza sau în zilele libere) în scop personal, familial (pentru deplasări la rude sau pentru cumpărături în piaţă).
  10. Numărul de consilieri ai preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean, urmând să-i nominalizaţi şi să precizaţi atribuţiile lor de serviciu şi salariul net de care beneficiază.

 5. costel_bt Răspunde

  Cântarea Primăriei. O manifestare generată de megalomania doamnei Papici, care a dat ordin prin inspectorat ca 5 copiii să fie OBLIGATORIU din fiecare unitate!!! In unele instituţii părinţii au fost obligaţi să semneze declaraţie că vor participa cu copilul, indiferent de condiţiile meteo! Insă nimeni nu a avut curajul de a spune “proastă ce eşti, du-te înapoi la agenţia ta cu 2 angajaţi” !!!

 6. Samberg Răspunde

  deja se aude ca si de ziua judetului o sa fie OBLIGATORIU sa iasa copii din fiecare scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Zilele Oraşului Satu Mare – Astăzi concertează Puya şi Ştefan Bănică Jr.

Puya şi Ştefan Bănică Jr. vor urca astăzi pe scena amplasată în centrul oraşului, cu prilejul manifestărilor dedicate Zilelor Oraşului...

Închide