Ultima actualizare: azi, 12:26
Locale

Băsescu amână numirea lui Silaghi la ministerul Transporturilor. Ponta se teme că i se face dosar penal

Ovidiu SilaghiTraian Băsescu vrea să amâne numirea noului ministru al Transporturilor până la finalizarea privatizării CFR Marfă. Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă seară, că şeful statului i-ar fi cerut lui Victor Ponta să continue interimar la Transporturi timp de 45 de zile, până la finalizarea tranzacţiei. Premierul a precizat însă că luni va trimite la Cotroceni propunerea liberalilor privind numirea lui Ovidiu Silaghi. Ponta a declarat că se teme că Traian Băsescu i-ar putea face un dosar penal cât e interimar la Transporturi.

Liderul PNL a relatat că şeful statului i-a spus că îl va lăsa pe Victor Ponta interimar la Transporturi pentru 45 de zile, ca să finalizeze privatizarea CFR Marfă. Băsescu i-a mai spus preşedintelui PNL că, după acest interval, va decide ce face în legătură cu propunerea lui Silaghi la Transporturi.
Răspunzând unei întrebări, Antonescu a spus că a discutat cu Victor Ponta despre ceea ce i-a spus preşedintele Băsescu, iar premierul nu s-a arătat surprins de decizia şefului statului.
“Decizia preşedintelui este, luând act de propunerea noastră, să lase să curgă interimatul domnului prim-ministru Ponta în fruntea Ministerului Transporturilor vreme de 45 de zile, în ideea că va finaliza contactul de privatizare al CFR Marfă. Ăsta este un lucru pe care mi l-a comunicat – nu e niciun secret din asta – şi că la sfârşitul acestei perioade de interimat va decide asupra propunerii pe care noi am făcut-o, luând act că ne-o menţinem”, a spus Antonescu.
Premierul Victor Ponta afirmă că îi va transmite preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Ovidiu Silaghi în funcţia de ministru şi că va aştepta un răspuns, adăugând în acelaşi timp că este posibil ca şeful statului, prin amânarea acestui răspuns, să dorească să îi facă lui un dosar penal pentru ce va face ca ministru interimar la Transporturi.
“Este un joc politic, dar extrem de neserios şi sunt destul de îngrijorat pentru că, în ultimul timp, văd o serie de manifestări extrem de neserioase. Ministerul Transporturilor va fi efectiv condus, ca şi acum, de secretarul de stat Ghibu. Eu semnez,, dar nu am timp şi nici nu ar fi normal ca primul-ministru să se mute la Ministerul Transporturilor. CFR Marfă sau orice altceva sunt lucruri pe care oricum mi le asum, se aprobă prin hotărâri de guvern pe care le semnez ca prim-ministru. Luni dimineaţa, mă rog, o să plec spre Spania, dar o să trimit la Cotroceni propunerea cu domnul Silaghi de a fi ministru, după care preşedintele, nu ştiu în ce fel, va trebui să se pronunţe”, a spus Ponta la Antena 3.
El a apreciat că nu are nicio logică să mai conducă interimar Ministerul Transporturilor 45 zile, deoarece banii pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă trebuie plătiţi la 60 zile de la semnarea contractului.
Întrebat dacă înţelege care este strategia preşedintelui Băsescu pentru menţinerea lui în postul de ministru interimar, Ponta a arătat că poate acesta are ideea de a-i face un dosar penal pentru perioada în care va conduce, ca interimar, Ministerul Transporturilor, adăugând însă că şeful statului i-a mai făcut dosare şi că nu este o problemă.
Ponta a precizat că activitatea la Ministerul Transporturilor va fi coordonată de un secretar de stat pe care el, ca prim-ministru şi ministru interimar, îl va gira şi pentru care îşi va asuma răspunderea.
Sursa: Realitatea

3 comentarii

  1. Ovidiu SIlaghi Răspunde

    Silaghi este cetatean maghiar, asta e o problema si nu ii va mai permite sa fie Ministru al Transorturilor. Ghinion de nesansa.

  2. flacara violeta Răspunde

    Cum e posibil ca un individ ca szilagy ,un agramat ca asta sa ajunga ministru?Este cel putin JENANT ca in Romania,un minister sa fie condus de un astfel de om,fara performante,fara nici un fel de recomandare sa ne conduca.Numai simplu fapt ca este satmarean? Mai bine NU .A mai fost la turism. Ce a facut pt. judet? Nimic!Se aude ca invarte pe la Iasi afaceri cu fenechiu,cel care deja si-a luat portia. Dar pt . NOI?se strange latul si in cazul sau si eu cred ca este inceputul sfarsitului pt sisi al ,,nostru,,!!!!

  3. sorin Răspunde

    Deci individul asta care a jurat credinta Ungariei poate fi ministru al Romaniei???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.