Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Centru de Angajare Asistată pentru persoanele cu dizabilități

conferinta centru de angajare asistata 0(10)Persoanele cu dizabilități din Satu Mare vor putea apela la un Centru de Angajare Asistată pentru integrarea pe piața muncii. Astăzi a avut loc deschiderea centrului precum și lansarea platformei de reabilitare vocațională și integrare prin angajare asistată, www.dizab-job.ro.

Proiectul este derulat de Centrul de Coordonare în Angajare Asistată pentru Angajatori și Persoane cu dizabilități ATRIUM, Fundația Alpha Transilvană Târgu Mureș, în colaborare cu Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare.

La lansare au fost prezenți coordonatorul programului ATRIUM, Banga Erzsebet, directorul Organizației Caritas, Lochli Terezia, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, Marcel Marușca.

În cadrul programului sunt calificați specialiști ca mediatori sociali și formatori de formare. În 2012 au fost instruiți 63 de specialiști de la diferite organizații din țară. De la Organizația Caritas Satu Mare au fost formați 3 specialiști, care vor ajuta la integrarea persoanelor cu handicap pe piața muncii.

Au fost elaborate 5 manuale, în cinci profesii diferite pentru a ajuta la calificarea persoanelor cu dizabilități ca agent curățenie clădiri și mijloace de transport, decorator floral, floricultură, arhivar legătorie și prelucrarea lemnului.

Centru de Angajare Asistată Satu Mare oferă:

  • programe de integrare pentru persoane cu dizabilități pe piața muncii libere (educație vocațională)
  • asigură specialiști pentru fiecare persoană cu dizabilitate care intră în programul de integrare
  • asigură informații și consultanță firmelor, angajatorilor în ceea ce privește abilitățile persoane cu dizabilitate pentru a fi un angajat potrivit cerințelor pieței muncii
  • asigură pregătirea specialiștilor care asistă la activitățile de educație vocațională a persoanelor cu dizabilitate
  • cei care asistă la integrarea tinerilor cu dizabilități sunt pregătiți pentru a lucra cu persoane cu diferite dizabilități, astfel pot oferi un ajutor angajatorilor, în acest domeniu.

 

 

 

2 comentarii

  1. Fundatia Poplars Romania Răspunde

    Felicitari , pe 30 august 2013 s-a deschis oficial si centrul de la Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.