Ultima actualizare: ieri, 18:32
Locale

Cetatea Ardudului s-a reîntors în Epoca Medievală (Galerie FOTO)

festival medieval ardud (69)Atmosferă medievală în Cetatea Ardudului. Cavalerii lup şi tinerele domniţe au făcut spectacol în acest sfârşit de săptămână în cadrul festivalului „Ardudul medieval”.

Turnirul cavalerilor, prezentarea armelor, spectacolele şi concertele medievale au fost câteva din atracţiile de astăzi.

Prologul Festivalului Medieval a  avut loc sâmbătă când a fost dezvelit bustul voievodului Bartolomeu Dragfi, amplasat în curtea Cetăţii din Ardud. După acest eveniment, Sala de conferinţe a Primăriei oraşului Ardud a găzduit un simpozion de istorie, care i-a avut ca invitaţi speciali pe: dr. Marius Diaconescu – Facultatea de Istorie Bucureşti, dr. Livia Ardelean – Arhivele Naţionale Cluj Napoca, dr. Doru Radosav – Profesor Universitar Cluj Napoca, dr. Viorel Ciubotă – Cercetător Ştiinţific Principal.

Manifestările au continuat duminică cu parada medievală, oficialităţi, domniţe şi cavaleri defilând prin oraş până la Cetate. Apoi pe scena amplasată lângă Cetate a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Medieval.

Tabăra Cavalerilor Lup, amplasată în cetate, a atras numeroşi vizitatori, dornici să cunoască atmosfera medievală. Aceştia au putut vizita cortul vraciului lup, să asiste la momentele de muzică şi dans, specifice perioadei medievale.

Unul dintre cele mai apreciate momente a fost turnirul cavalerilor, în cadrul căruia au fost prezentate armele de luptă, după care au avut loc înfruntările cavalereşti. Seara s-a încheiat cu concertele trupelor Nomen est Omen şi Ad Hoc.

 

 

5 comentarii

 1. Satmarean Răspunde

  Fara George Negrea,folkistul lui Pop Felician si Stef, a fost super fain!!!De lipsea si Stef era magnific!

 2. Turist Răspunde

  Buna ziua

  Daca totusi s-a facut un astfel de festival si expozitie cu lucruri medievale, de ce nu sau gandit si la turist care au fost prezenti sau prin trecere ca afisele sa fie scrise in mai multe limbi ca de ex: engleza, germana, maghiara ci nu doar in limba romana.
  De ce nu s-a gandit si la asta marele CAVALER Stef.
  Sai fie rusine impreuna cu toti!!!

 3. unu Răspunde

  Ardudul nu s-a intors in epoca medievala! Doar a recunoscut, primul inaintea celorlalti, unde suntem de fapt cu totii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.