Ultima actualizare: azi, 17:02
Locale

Declarațiile șefei FMI, traduse de deputatul Andreea Paul ”pentru urechile USL”

andreea paul, petre muresan0 (10)Deputatul Andreea Paul a tradus limbajul diplomatic al șefei de la FMI, Christine Lagarde, ”pentru urechile USL”. Aceasta a susținut astăzi o conferință de presă, alături de președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, în care și-a prezentat inițiativele legislative la sfârșitul primei sesiune parlamentare, ca deputat de Satu Mare.

Deputatul PDL a declarat că Guvernul USL se mulțumește ”cu o Românie fără viitor! Reforme, legi doar pe hârtie, în rest ioc”. În cadrul conferinței aceasta a tradus limbajul diplomatic al șefei FMI ”pentru urechile tuturor, mai ales ale politicienilor care iau decizii”.

Potrivit Andreei Paul, prin declarația șefei FMI, Christine Lagarde: „Trebuie să creăm un viitor pentru tinerii din România, care precum în restul ţărilor din Europa de Vest nu au acces  la locuri de muncă”, se înțelege că Romania de astăzi nu se gândește în niciun fel la viitorul ei. Exodul tinerilor este uzual, problema e că Guvernul USL se mulțumește cu o Românie fără viitor.

Deputatul de Țara Oașului a afirmat că din declarațiile șefei FMI, pe care le-a făcut la întâlnirea cu primul ministru Victor Ponta, se poate traduce că Guvernul USL nu se pricepe ”la viața economică adevărată. Ați dovedit-o. Incompetența este în fruntea țării. Pană când mediul privat să țină funcționarii guvernului ineficienți, buni să pună doar taxe, dar incapabili să dea drumul economiei? Guvernul Ponta a tăiat investițiile și locurile de munca ca sa susțină birocrația”.

Aceasta a vorbit și despre absorbția scăzută a fondurilor europene, ”noile biruri, care omoară singura latură sănătoasă: IMM”, dar și despre faptul că USL a mințit, și ”e momentul ca guvernarea să oprească minciunile electorale și să găsească soluții pentru tot românul”.

Andreea Paul a concluzionat că nu pot fi create locuri de munca noi, fără creștere economică,  care se poate obține doar prin a tura cele trei motoare: cerere externă, investiții și consum intern.

Degeaba anunți deblocarea angajărilor în sectorul public – primării, educație, sănătate, după ce ai tăiat posturile vacante și nu ai alocat banii necesari pentru salarii. Nu se poate pune în aplicare. Declarația sună bine. În practica, e inoperabilă fără plecări prealabile sau fără alocări suplimentare de fonduri la rectificare. Bani la buget ai daca merge bine economia. Or ca sa repornească economia avem nevoie de curaj și voință politică pentru relaxare fiscală, pentru depolitizare și pentru protecția angajatorilor în fața abuzurilor statului”, a declarat Andreea Paul.

Deputatul a declarat că în această sesiune parlamentară a avut 13 proiecte de inițiative legislative. Prima este legată de propunerea PDL de a insufla oxigen în motoarele creșterii economice prin: introducerea cotei unice de 12%, diminuarea contribuțiilor obligatorii de asigurări sociale cu 5% la angajator, creșterea salariului minim pe economie la 1000 lei, respectiv scutirea de impozit a profitului reinvestit în capital. A doua inițiativă se referă la crearea Autorității Naționale pentru Protecția Întreprinzătorilor, fiind deja proiect de lege depus la Camera Deputaților.

Guvernul USL este născut defect și penal și a băgat economia în boală. Unde dă justiția crapă Guvernul. Ponta a numit 14 miniștri incompatibili, corupți sau penali”, a precizat Andreea Paul.

Petre Mureșan: Românii au ajuns la un grad de suportabilitate foarte scăzut

Președintele PDL Satu Mare, Petre Mureșan, a prezentat ”minciunile esențiale ale Guvernului Ponta”, cu care românii s-au obișnuit deja. Acesta a precizat că vor fi dați afară în jur de 45.000 de oameni, la care se adaugă alte câteva mii de persoane de la CFR Marfă și Poșta Română.

Ponta dă oamenii afară din serviciu. Românii au ajuns la un grad de suportabilitate foarte scăzut și unii își cer eutanasierea. Se lăudau în campania electorală că vor implementa măsuri de lungă durată prin care să creeze locuri de muncă și să protejeze resursele. O altă minciună este depolitizarea administrației publice locale și centrale. O altă minciună gogonată. Toate numirile dispuse de Guvernul Ponta sunt fundamentate pe interese și cumetrii politice”, a declarat Petre Mureșan.

9 comentarii

 1. Sirbu Viorel Răspunde

  ….în care și-a prezentat inițiativele legislative la sfârșitul primei sesiune parlamentare……,
  poate primei sesiuni.

 2. salaju Răspunde

  consiliera lui boc da acum lectii la altii despre ce nu a facut ea cand trebuia si putea?????
  cu ce realizari se lauda pentru perioada cand invartea pe degete afacerile de la guvern????

 3. Caragiale Răspunde

  Cine da lectii de “tradus”…oamenii care au taiat salariile si daca ar fi putut ar fi taiat si pensiile. Oamenii care ne-au mintit si furat pina acum citiva ani striga ca din gura de sarpe ca sint conrupti la putere.Astia vor acuma crestere economica?! Vorbesc de exodul tinerilor? Pe vremea PDL au fugit din tara foarte multi aducetiva aminte ca spunea Base…nu va convine? Plecati !
  Eu spun sa inceapa reforma prin a se uita in oglinda fiecare si sa schimbe cea ce vad prima data.
  Doamana Vass este rupta de realitate si desi in numeroase rinduri, i s-a atras atentia sa inceteze cu ipocrizia ca nu merge aici la noi cum poate ca-i merge la Bucuresti, continua pe acelasi ton fara rusine. Poate doreste sa se ia la intrecere cu mincinosii locali…dar asta nu ne mai priveste.

 4. Gheorghe Berende Răspunde

  Domna Paul dumneavoastra nici nu a-ti observat ce gresala capitala a-ti facut? Vedeti ce a descoperit domnul Sirbu.Felicitari domnule Sirbu ca nu va e rusine de numele si poza dumneavoastra deci nu sunteti gargarist,nu aveti nimic de ascuns ,spre deosebire de Caragiale si Salaju.Aratativa fata oamenilor nu va fie rusie si frica daca sunteti curati .Aveti un nume va e rusine de iel s-au aveti si voi oarece bube in cap?

 5. Ion Toader Răspunde

  Atentie DOAMNA andreea Paul, deranjati foarte tare GIO[Grupul Infractional Organizat], pardon…fostul usl.

 6. sa nu uitam lucruri importante Răspunde

  CAMERA DEPUTAŢILOR

  Colegiul 1.
  – Nicolae Bura (USL), 7.314 voturi (42,58%)
  – Andreea Maria Paul (ARD), 5.812 voturi (33,83%)
  …….
  blonda lui stolo si apoi blonda lui boc a ajuns in Parlament datorita acestui sistem tampit de alegeri basist; a fost la putere si a trait bineeee, continua sa traiasca bineeee ( vezihttp://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/204706/-Secretele-Andreei-Paul-Vass-firma-parintilor-ajutor-de-la-stat-cumnatul-fonduri-europene ) si are si tupeu, vine sa dea lectii de economie aceasta parasuta ……….la brutarie, la brutarie cu acesti corupti orange!

 7. Caragiale Răspunde

  SINT GARGARIST …..DAR NU FRIPTURIST !!!!
  Aproape toti din PDL sinteti minjiti cu kk si va pute gura de numa’. Credeti ca daca nu mai sinteti la putere va sint spalate lasitatile, minciunile, intrigile samd ? Va ascundeti in spatele faptului ca nu ati primit condamnari ? Pentru oamenii de rind nu conteaza condamnarile ci modul cum va comportati de-a lungul timpului, ce faceti si ce va iese prin gura !!! Ati dovedit-o de atita ori !!!!! Si Becali a ajuns la puscarile dupa ce a ridicat biserici, si dadea bani la oameni ….de ce credeti? …de bun si milostiv ce era….. la furat.
  Ii urez doamnei deputat “succesuri” in “feminizarea functiilor publice” si schimbarea limbii romane ca alte treburi mai grave nu mai sint prin tara…. si un mic sfat ptr FRIPTURISTII LOCALI …calmati-va cind vine doamna Vass din Bucuresti cu aere profesorale de superioritate si traznai in cap…de ce? EA O SA PLECE VOI RAMINETI !!! Ginditi cu capul vostru si nu va mai luati dupa aberatii nesimtite !!!

 8. alt satmarean Răspunde

  Bravo d_na Paul lasatii pe acesti carcotasi uslinosi sa comenteze ironic caci cu atata rmana! Noi satmarenii ca de altfel toti romanii tocmai ne luam portia de usl, apoi ne vindecam!SPER!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
GAL Microregiunea Somes Codru
GAL Microregiunea Someş-Codru lansează primele sesiuni de cereri de proiecte

Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Someș-Codru anunță lansarea, în perioada 18.07 - 16.08.2013, primei sesiuni de cereri de proiecte pentru...

Închide