Ultima actualizare: azi, 18:18
Locale

Europarlamentarul Corina Creţu promite sprijin pentru municipiul Satu Mare

corina cretu, dorel coica (8)Europarlamentarul Corina Creţu s-a aflat astăzi în vizită în judeţul Satu Mare, susţinând şi o conferinţă de presă alături de colegul său de partid, primarul Dorel Coica. În cadrul întâlnirii, Corina Creţu a felicitat conducerea Primăriei pentru unele proiecte, promiţând sprijin  pentru cele cu finanțare europeană.

Primarul Dorel Coica a explicat cât este de important ca în Parlamentul european să existe oameni care-i pun în contact cu unii specialişti în proiecte europene.

Europarlamentarul Corina Creţu a lăudat inițiativa primarului Dorel Coica de înființare a Zonei Metropolitane Satu Mare, pentru atragerea de fonduri europene.

“Mi se pare importantă această idee a construirii unei Zone Metropolitane pentru că oraşul trebuie să se dezvolte, cred că a apărut şi o clasă de mijloc care doreşte să lucreze în oraş dar să locuiască în apropiere. Am văzut foarte multe proiecte şi le cunosc, legate de combaterea poluării, construirea unor centrale eoliene, aveţi şi un centru de informare europeană şi vreau să vă felicit pentru că eu consider că acest centru ar trebui să fie în fiecare oraş din România. Cred că Satu Mare este un oraş cu adevărat european şi cred că este important ca şi pe viitor în exerciţiul financiar 2014-2019 să reuşească să atragă investitori şi să se dezvolte”, a spus europarlamentarul.

Printre proiectele primarului Dorel Coica se află cele cu privire la iluminatul public, energie verde, reabilitarea termică dar și din domeniul social.

Pe plan politic, europarlamentarul a ținut să precizeze că PSD stă foarte bine și că rolul guvernului Ponta este creșterea economiei și a nivelului de trai.

“România cred că merge într-o direcţie bună, avem un guvern căruia îi pasă de oameni. Într-un an am demonstrat românilor dar şi partenerilor externi şi inclusiv instituţiilor financiare că este posibil să aplicăm un alt model economic, să facem reparaţii sociale simultan cu aplicarea de măsuri care să ajute mediul economic. Şi sperăm ca rezultatele acestei uşoare creşteri economice, care chiar zilele trecute a fost lăudată de The Economist, să se vadă şi în viaţa de zi cu zi a oamenilor pentru că, creşterea economică nu o facem de dragul creşterii, important este să se reflecte şi în viaţa reală a oamenilor”, a mai spus europarlamentarul.

Aceasta a spus că îşi doreşte un nou mandat de europarlamentar.

“Eu îmi doresc să îmi continui proiectele. Nu s-a discutat până acum nominal la partid, dar sunt vicepreşedintă a partidului, de asemenea vicepreşedintă a grupului socialist din Parlamentul European, îmi doresc să candidez în continuare, dar rămâne de văzut ce se va discuta la nivelul partidului. Pentru mine ar fi important să-mi continui activitatea în Parlamentul European. (…) Noi ca partid suntem într-o situaţie fericită. Avem acum 11 locuri din 33, în situaţia în care aveam 33% în 2009, la alegerile trecute. Potrivit sondajelor, şi noi sperăm ca situaţia să nu se deterioreze, noi stăm mai bine, şi avem şanse să ne mărim numărul de membri PSD în Parlamentul European. Speranţa noastră este să avem 13-14 membri în Parlamentul European”, a spus Corina Creţu.    

 

 

6 comentarii

 1. ildiko Răspunde

  daca doamna corina doreste sa candideze ar fi bine sa intrebe si udmereu daca este de acord ca aici la satmar ei aproba miscarile pesediste…..

 2. reporter Răspunde

  Cum a decurs organizarea acestei “intâlniri la nivel inalt?” Pe telefon:

  -Ciao Dorele, as trece și eu pe la voi să am ceva apariție de presă. Nu prea am teme, nici nu știu pe unde este Satu Mare…
  -…nu e problemă Corina, te așteptăm! Îți facem și un program incitant: o conferință de presă despre zona metropolitană, fără lucruri concrete că nici noi nu prea știm cu ce se mănâncă! Ce zici?
  -Super idee Dorele, dar n-ar trebui să avem și ceva program mai interesant? Investiții noi sunt în oraș?
  -Nu sunt, dragă Corina
  -Ceva realizare de când ești primar, Dorele?
  -Nimic în afară de taxe, dragă Corina.
  -Atunci ce mai aveți voi la Satu Mare cu care vă mândriți?
  -Avem pe Băbuț, pe Marcela și câțiva pensionari, dragă Corina. Ce ai zice de o premiere a căsniciilor? Ieftin, că nu sint banii noștri, se pot face poze, bătrânii se bucură! Ce zici?
  -Super idee! La conferință voi promite tot sprijinul meu pentru orașul vostru frumos, Baia Mare!
  -Satu Mare, dragă Corina!
  -Ooops, scuze. Atunci pe mâine, pa!
  -te așteptăm, Corina!

 3. unu Răspunde

  toate frazele primariului trebuiau sa inceapa cu “deci…”

 4. satmarean Răspunde

  Adica doamna a zis nimic, nicio realizare personala. Nu s-a putut puncta niciun proiect nicio realizare a domnului primar. Adica decat ca mai vrea o data de europarlamentar doamna, adica sa bea cafele de pomana pe bani grei la bruxelles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Amenințată de soț cu securea

O femeie din Sanislău a fost amenințată cu moartea de către soțul său, care avea asupra sa două securi. Duminică,...

Închide