Ultima actualizare: ieri, 22:28
Locale

Indicele de confort termic, depăşit în Satu Mare

indicele de confort termicZiua de astăzi se anunţă una caniculară în aproape toată ţara. Indicele de confort termic a fost deja depăşit în multe zone din ţară, în special judeţele de vest. La Satu Mare, la ora 12,00, valoarea indicelui a fost de 81, printre cele mai mari din țară.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, la ora 12:00, indicele de confort termic a depăşit pragul critic de 80 în vestul şi centrul ţării. Potrivit site-ului ANM, acolo unde valoarea este egală sau mai mare de 80, populaţia trebuie să se protejeze adecvat.
Indicele de confort termic este un index care coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă (mărime fizică egală cu cantitatea de vapori de apa care exista intr-un amestec gazos de aer si apa) pentru a determina o temperatura aparenta – cea resimtita de corpul uman.
În mod normal, corpul se raceste prin transpiratie, proces in timpul caruia apa se evapora, iar ca urmare caldura retinuta se diminueaza. Atunci cand umiditatea relativa este mare, rata de evaporare a apei se reduce. Aceasta inseamna o racire mai lenta a corpului, care retine mai multa caldura decat ar face-o in aer uscat.
Pragul critic este de 80. Acolo unde valoarea este egala sau mai mare, populatia trebuie sa se protejeze adecvat.
Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Plângeri la poliţie împotriva şoferului nesimţit care a intrat cu BMW-ul în parc

 Consilierul local Butka Gergo a depus plângeri la Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și la Poliția Locală în care...

Închide