Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

Negreșteanul Andrei Bud, medaliat cu aur la Balcaniada de Matematică

andrei budOlimpicul negreștean Andrei Bud a câștigat medalia de aur la Balcaniada de Matematică care s-a defăşurat anul acesta în Cipru în perioada 25 iunie-2 iulie.

Acesta va participa la finalul lunii iulie la Olimpiada Internațională de Matematică care va avea loc în Columbia. Andrei Bud a fost elev al Liceului Teoretic Negreşti-Oaş până în clasa a VIII-a, iar acum este elev  în clasa a XI-a la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, i-a transmis felicitări olimpicului negreștean și promisiunea de a-l susține pentru a participa la Olimpiada Internațională de Matematică din Columbia. ,,Îl felicit public pe Andrei pentru deosebita performanță și îl asigur că va avea tot timpul sprijinul meu și al Consiliului Local Negrești-Oaș. Este un motiv de mândrie pentru noi toți și o dovadă că învățământul negreștean este unul de elită. Le mulțumesc cu această ocazie și dascălilor care și-au adus aportul la performanțele lui Andrei” – a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Elevii români au câştigat 4 medalii de aur şi două de argint la Balcaniada de Matematică care s-a defăşurat anul acesta în Cipru în perioada 25 iunie-2 iulie. Elevii care au obţinut  medalii sunt:  Aur: Marius Bocanu (din Piteşti), Andrei Bud (din Negreşti Oaş), Simona Diaconu (Bucureşti- Liceul Intrenaţional de Informatică ), Omer Cerrahoglu (Colegiul Naţional Vasile Lucaciu, Baia Mare); Argint: Ştefan Spătaru (Alexandria), Paul Musca (originar din Iaşi, elev la Liceul internaţional de informatică din Bucureşti).

bud andrei.jpg (1)

Potrivit unui comunicat al Societăţii Române de Matematică, în clasamentul neoficial pe medalii România este pe primul loc, la mare distanţă,  de celelalte ţări participante. La Balcaniada de Matematică au participat 11 ţări din Balcani şi 8 ţări invitate, printre care Italia şi Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.