Ultima actualizare: azi, 15:45
Locale

PDL cere demisia primarului Gheorghe Copil, din Călineşti Oaş

Dinu Birtoc, Petre Muresan, Sanda Neste

Dinu Birtoc, Petre Muresan, Sanda Neste

Preşedintele filialei judeţene a PDL Satu Mare, Petre Mureşan şi viceprimarul comunei Călineşti Oaş, Dinu Birtoc, liderul democrat liberal din localitate, solicită demisia primarului Gheorghe Copil, aceştia prezentând un raport al Curţii de Conturi cu nereguli grave.

 Potrivit raportului prezentat, suma totală a neconcordanţelor contabile, ca efecte ale deturnării sunt în valoare de 1.331.947 lei.

Neregulile constatate sunt: acordarea de către primar a unor sporuri salariale ilegale, abuzive, în valoare de 82.467 lei, plata ilegală a unei sume de 171.345 lei fără documente justificative, prejudicierea bugetului local prin neîncasarea unei redevenţe în total de 65.753 lei pentru închirierea căminului cultural din Lechinţa şi neînregistrarea în contabilitate a sumei 803.470 lei, respectiv neînregistrarea unor active fixe în valoare de 203.941 lei.

Totodată, Curtea de Conturi a constatat că nu s-au înregistrat în contabilitate terenuri în suprafaţă de 474 de ha.

„Cerem demisia primarului şi să plătească din banii lui aceste lipsuri din gestionarea banului public”, a spus Petre Mureşan.

Liderul PDL îi roagă pe reprezentanţii USL să-şi ţină măcar o promisiune electorală, cea cu „Dreptate până la capăt” şi să facă măcar parţial dreptate la Călineşti Oaş.

Viceprimarul Dinu Birtoc a explicat că situația în comună este foarte tensionată și a fost supus chiar unei „persecuții politice”, fiind contactat de „un cerc foarte important de oameni politici din Satu Mare”.

De asemenea, acesta a spus că a primit neînceperea urmăririi penale în dosarul în care a fost acuzat că a lovit un consilier local.

În cadrul conferinţei, preşedinta Organizaţiei Municipale de Femei a PDL Satu Mare, Sanda Neşte, a afirmat că a demarat o campanie de informare a tinerilor, în special a liceenilor, în vederea angajării pe perioada verii. Astfel, cei care doresc să se angajeze pot primi informaţii cu privire la drepturile, obligaţiile şi documentele necesare pentru angajare în perioada verii.

3 comentarii

  1. impartial Răspunde

    astept versiune gazeta de nord vest, ziaristele a lu valer au ramas indoctrinati. nici govor nu e cu nimic mai bun decat castorica. si despre muresan, ce sa zic, mai bine sa taca decat sa faca de ras.

  2. cristi Răspunde

    Cred ca ar trebui sa îsi dea Muresan demisia ,pt ca experienta politica pe care o are e zero!!

  3. Alex Răspunde

    dute dinucu site culca Ce Mai sti Si de politica Ai invatat Si tu din cuca macaii….lechinta,,,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Sorin Oros, numit director interimar la Teatrul de Nord Satu Mare

Actorul Sorin Oros este de la 1 iulie noul director al Teatrului de Nord Satu Mare, fiind numit interimar, pe...

Închide