Ultima actualizare: azi, 17:02
Locale

PDL doreşte reintroducerea examenelor de admitere la licee şi facultăţii

pdl, radu pop, monica popescu, sorin ghilea 0(1)Secretarul general al PDL  Satu Mare, Sorin Ghilea, alături de preşedinta Comisiei judeţene de Învăţământ, Cultură şi Culte, Monica Popescu şi vicepreşedintele Radu Pop, au susţinut astăzi o conferinţă de presă în care au prezentat problemele învăţământului românesc, măsurile USL dar şi propunerile partidului pe care-l reprezintă.

Sorin Ghilea a declarat că la nivel naţional Cătălin Predoiu a fost nominalizat ca lider al guvernului alternativ iar acum se lucrează pe comisii, pe opt domenii. La nivel de judeţ se fac completări pe diverse comisii care au rolul de a dezbate problemele şi a găsi soluţii, ultima comisie fiind cea pentru învăţământ.

Monica Popescu a prezentat obiectivul strategic al PDL în ce priveşte educaţia, precizând că se doreşte corelarea şcolilor cu piaţa muncii astfel încât rata şomajului să fie redusă. Aceasta a explicat că PDL doreşte reintroducerea examenelor de admitere în liceu şi la facultate astfel încât diplomele să aibă valoare, introducerea unui curriculum diferenţiat în licee şi gimnaziu, înlocuirea programului „Laptele şi cornul” cu o masă caldă. De asemenea, aceasta a criticat lipsa de soluţii în reducerea violenţei în şcoli, autismul puterii, politizarea excesivă a şcolilor. În opinia acesteia, procentul mai ridicat de promovabilitate din acest an, de 57% faţă de 39% cât era în 2012, nu reprezintă altceva decât scăderea exigenţei, nicidecum o pregătire mai bună a elevilor.

La rândul său, Radu Pop a amintit de faptul că astăzi există foarte mulţi vânzători la chioşcuri cu facultatea terminată iar în urmă cu 25 de ani un absolvent de studii superioare îşi găsea loc de muncă în specializarea urmată. PDL mai propune finanţarea facultăţilor în funcţie de numărul de studenţi şi performanţă, arătând că nicio facultate din România nu este în TOP 500 al celor mai bune instituţii de învăţământ.

8 comentarii

 1. ELENA Răspunde

  Nu este ideea pdl.Este imperios necesar sa se dea examen de admitere si la liceu si la facultate. Doar asa absolventii pot fi departajati mai corect. Este nevoie, toata lumea propune acest lucru. Un examen va fi o forma de a demonstra pregatirea fiecaruia, fara nici o medie in plus.

  • satmarean Răspunde

   asa cum a fost pe vremea cand invatamantul romanesc (mai ales cel superior) nu era un srl

 2. Prostovan Răspunde

  Domnu Ghilea a dat examen de intrarea la facultate?La ce varsta a a terminat facultatea,dar liceul?Domnul Ghilea considera ca poate scrie dupa dictare un text de trei randuri fara greseli gramaticale?

  • dr. Ciomu Răspunde

   Prostovane…cauta matale CV-ul lui Ghilea si-ai sa vezi ca a intrat la facultate inainte de ’89. Probabil ca tu nu erai nici nascut pe-atunci….

 3. niet Răspunde

  niet.Domnul???Ghilea poate scrie doar dupa califucarea de baza:cea de bucatar.

 4. Pop Ioan Răspunde

  Dragi pedelisti, ar trebui sa reflectati mai mult la propuneri, in special, la admiterea la liceu. Personal,sunt impotriva reintroducerii examenului pentru admiterea la liceu.
  Pledez pentru neintroducerea examenului la liceu pentru urmatoarele considerente:
  -In evaluarea candidatului s-ar regasi rezultatele elevului in clasele de gimnaziu;
  -Elevii ar fi cointeresati sa invete foarte bine la toate materiile, practic, contribuind,astfel, la formarea bagajului de cultura generala;
  -Elevii, in urma repartizarii computerizate, nu ar ramane in afara sistemului de invatamant;
  In concluzie, sunt impotriva bulversarii anuale a sistemului de invatamant si pentru un sistem similar cu cel din Finlanda.

 5. crisri Răspunde

  Conferinta de presa,?mai degraba conferinta de desene animate,uitativa cine face confrintele la pdl ?no name!

 6. Valeriu Neagu Răspunde

  aceste pareri despre invatamint trebuiau spuse si sustinute cind guvernati aceasta tara.s-au poate nu aveati aprobare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Anunţuri lichidări judiciare Comcas LJ 2000

COMCAS LJ 2000 SPRL cu sediul în Satu Mare str. Ioan Slavici nr.13, jud. Satu Mare, înregistrată la UNPIR sub...

Închide