Ultima actualizare: azi, 17:38

Locale

Poliţiştii previn consumul de alcool la volan, cu ochelari speciali

actiune prevenire alcool, ochelari speciali (37)Mai mulţi angajaţi ai Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare au desfăşurat astăzi o acţiune de prevenire pe linie rutieră la sediul unei şcolii de şoferi de pe Strada Botizului.

Comisarul Simona Săndulescu de la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectorarului Judeţean de Poliţie Satu Mare, alături de subinspectorul Leonte Radu, agent şef adjunct Alin Răcăşan şi agent principal Daniel Bretan le-au explicat cursanţilor faptul că alcoolul le încetineşte timpii de reacţie, crează dificultăţi în aprecierea vitezei şi distanţelor, îngreunează mişcările şi scade capacitate de concentrare. Aceştia au arătat că de cele mai multe ori, şoferii aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări ale regulilor de circulaţie, concurând cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri riscante sau execută manevre periculoase, punând în pericol siguranţa traficului rutier.

Scopul acţiunii a fost de prevenire a consumului de alcool la volan, iar partea inedită a constat în posibilitatea testării de către şoferi a unor ochelari ce simulează starea de ebrietate. 

Șoferii au fost opriți, având posibilitatea de a testa acești ochelari speciali.

Potrivit Legii, constituie contravenție și se sancționează cu amendă și reținerea permisului în cazul consumului de alcool ce depăşeşte 0,4 mg/l în aerul expirat şi se pedepseşte cu închisoarea şi anularea permisului conducerea autoturismului cu o alcoolemie mai mare. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.